„Klubrádió
Reggeli gyors

Hadházy: Nem az a baj, hogy Orbán annyit keres, mint egy német mozdonyvezető

14/06/2022 09:37

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Orbán Viktor fizetését nem a legjobb pillanatban akarják megemelni, hiszen a pedagógusok folyamatosan tiltakozni kényszerülnek az alacsony fizetések miatt – mondta Hadházy Ákos. A független politikus szerint nem az az igazi probléma, hogy a miniszterelnök fizetése megfelelhet egy túlórázó német mozdonyvezetőének, hanem az, hogy például a tanároké meg sem közelíti azt.

2022. június 14. Reggeli gyors - részlet 22.06.14. Hadházy Ákos
12:33
00:00

Korábban a Klubrádió is beszámolt arról, hogy Hadházy Ákos megválasztott parlamenti képviselő megint Kisvaszarra látogatott, ahogy az országgyűlés alakuló ülése helyett is. Akkor európai uniós pénzek elcsalásáról beszélt, most pedig arról, hogy egy 200 millió forint EU-támogatásból elvileg felújított épület életveszélyessé vált a múlt heti nagy esők miatt.

Nem elszigetelt esetről van szó. "Az egész országban kapnak a települések 200 millió forintos támogatást, többek közt épületfelújításra" – véli Hadházy Ákos. A független politikus hozzátette, a kisvaszari épületen mindössze három nyílászárót cseréltek a támogatásból épületfelújításra előírt 10 millió forintos összegből. Csakhogy elfogyott a pénz, ami nem csoda, ha a szegregátumok végén épített épületeket 6-700 ezer forintos négyzetméteráron építtette meg az önkormányzat. 

Nem az a baj, hogy a miniszterelnök annyit keres, mint egy túlórázó német mozdonyvezető, hanem, hogy a tanárok közel sem keresnek ennyit

Hadházy kifejtette véleményét Orbán Viktor fizetésének megkétszerezéséről is, melyet várhatóan kedden elfogad a Parlament. Papíron Orbán jelenleg másfélmillió forintot keres. Hadházy szerint ennyit keres egy túlórázó német mozdonyvezető, de semmiképp nem tartja időszerűnek a döntést, hiszen éppen ezen a példán keresztül látszik, hogy a magyarok keresete borzalmasan alacsony. Ráadásul Orbánt az egyik leggazdagabb embernek tartja az országban, miközben a tanárok béreit meg sem próbálták rendezni.

Országgyűlési képviselő, csak belépni nem tud

Státuszával kapcsolatban elmondta, hogy mivel az eskütételen nem vett részt, mandátumát ugyan megszerezte, így országgyűlési képviselőnek minősül, de sem a Parlamentbe sem az irodájába nem léphet be.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Hadházy Ákossal
2022.06.14., kedd 6:45
Riporter: Dési János