„Klubrádió
Esti gyors

Hadházy: Ha nem lép vissza Tóth Csaba, akkor is nyertem volna

27/09/2021 22:03

| Szerző: Klubrádió/szg

„Úgy érzem, hogy ha nem lépett volna vissza képviselő úr, akkor is nyertem volna” – mondta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, miután Tóth Csaba kiszállásával egyedüli jelölt maradt a XIV. kerületben. Szerinte a rá adott szavazatokkal komoly üzenetet fogalmaztak meg a zuglóiak, azt, hogy teljes változást, jogi felelősségre vonást akarnak, és nemcsak a jelenlegi kormány bűnei miatt, hanem akkor is, ha ne adj’ isten egy új kormánynál megtévedne valaki.

2021. szeptember 27. Esti gyors / részlet, Hadházy Ákos (21.09.27.)
05:56
00:00

Hadházy Ákos egyedüli jelölt maradt Zuglóban, miután az MSZP-s Tóth Csaba hétfőn bejelentette: visszalép. A független országgyűlési képviselő az Esti gyorsban azt mondta: a szavazás még tart, mindenkit arra buzdít, hogy jöjjön el és adja le voksát. Nagyon fontos és jó üzenetet küldtek a pártok, amikor kiálltak ellenfele mögül, és azt mondták, hogy bizonyos dolgok nem maradhatnak következmények nélkül – fogalmazott.

Hozzáfűzte: az a tétje a hátra lévő szavazásnak, hogy minél erősebb legyen ez az üzenet. „Úgy érzem, hogy ha nem lépett volna vissza képviselő úr, akkor is nyertem volna”. Szerinte a rá adott szavazatokkal komoly üzenetet fogalmaztak meg a zuglóiak, azt, hogy teljes változást, jogi felelősségre vonást akarnak, és nemcsak a jelenlegi kormány bűnei miatt, hanem akkor is, ha ne adj’ isten egy új kormánynál megtévedne valaki. Egyébként ha sokan jönnek el, ez az üzenet erősebb lesz. Ha valaki visszalép, az országgyűlési vagy helyhatósági választás se fújják le – tette hozzá.

Tóth Csaba szerint az őt ért vádakból semmi sem igaz, nem bizonyosodott be, ezek rágalmak; erre Hadházy úgy reagált: „általában ezt szokták mondani az elkövetők”, de aki kételkedne, megnézheti a dokumentumokat a Korrupcióinfó oldalán. A bíróságok civil névjegyzékében meg lehet találni a tévés vitán szóba került alapítvány beszámolóit, a telekkönyvi kivonatokat, és bárki elolvashatja a korábbi zuglói döntésekről szóló cikkeket, amelyekről Hadházy nem látott cáfolatot.

Az előválasztás az összefogás eszköze, akkor is, ha vannak viták – mondta, hozzátéve: őt is meglepte ellenfele vitastílusának hevessége. Hangsúlyozta: a szavazóknak joguk van tudni, hogy kire szavaznának. Bízik benne, hogy ha „nem derült volna ki ez a vagyoneltitkolás”, a zuglóiak akkor is azt üzenték volna, hogy legyen következményük a dolgoknak. Az nagyon fontos, alapfeltétel, hogy mindenhol egy ellenzéki jelölt lesz, de nyerni csak akkor tudnak a Fidesz ellen, ha azok a jelöltek indulnak, akiken nem lehet fogást találni. Az „a választók hülyének nézése lenne, ha azt állítanánk, hogy nálunk csak szentek vannak, és nincs botlás”. Ezredannyi pénzük sincs, mint a Fidesznek, nincs propagandagépezetük, semmijük sincs, csak a következetességet ígérhetik az embereknek – mondta Hadházy Ákos.

Hadházy Ákos nemrég olyan dokumentumokat mutatott be, amelyek azt sejtették, hogy a szocialista képviselőnek titkolt befolyása lehet egy budapesti gyártelep fölött. Ahogy a független képviselő a Klubrádióban fogalmazott: „nagyon komoly, több száz millió forintos, elrejtett vagyon van a befolyása alatt”. A második ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitán emiatt Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be, hogy nem szavazna Tóth Csabára, majd a Jobbik, a DK és maga a Párbeszéd is hivatalosan közölte, hogy nem támogatják a hivatalban lévő MSZP-s képviselőt.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Partizán

Esti gyors
2021. szeptember 27., hétfő 18:25
Műsorvezető: Dési János