„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hadházy: Ésszel működjön együtt az ellenzék

26/05/2020 03:18

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Van egyeztetés az ellenzéki pártok között, de talán ideje lenne ezt intézményesített formában, a társadalom számára is láthatóan folytatni – véli Hadházy Ákos.

 

2020. május 25. Megbeszéljük - részlet 20.05.25. Hadházy Ákos
11:55
00:00

Egy független országgyűlési képviselő nyilvánvalóan akkor is kilóg valamennyire a sorból, ha egyértelműen ellenzéki politikát folytat, mégpedig rendkívül aktívan. Ezért kérdezte Bolgár György Hadházy Ákost arról a javaslatról, amelyet Haraszti Miklós vetett fel itt, a Klubrádióban, miszerint ideje lenne a közvélemény számára is nyilvánvalóvá tenni, hogy az ellenzék képes és kész az együttműködésre, valamilyen intézményi keretek között. A független képviselő szerint valóban lépniük kellene az ellenzéki pártoknak, hogy a választók lássák: kormányképes erő van kialakulóban.

 

Hadházy elmondta, hogy vannak egyeztetések a pártok között. A szándék nyilvánvaló volt például akkor, amikor az állami tévé székházában éjszakáztak, senki sem furcsállta, hogy jobbikos, dk-s, lmp-s, mszp-s politikusok egyet akarnak. Érzékelhető, hogy az összefogás igénye ott van a választókban. Aztán volt arra is példa, épp a hétfőnkénti dudálós demonstrációk megszervezésekor, hogy az ellenzéki pártok nem csatlakoztak a szervezőkhöz.

A képviselő teljesen érthetőnek tartja, hogy a különböző ellenzéki pártok megpróbálják megőrizni a róluk alkotott képet, szívük joga. Az sem természetellenes, hogy van köztük egyfajta versengés. Az egyensúly megtalálása a fontos, az hogy ésszel fogjanak neki a közös munkának. Az intézményi keretek megtalálása is lényeges, az eddigi informális egyeztetések valóban folyhatnának formálisan, mindenki számára láthatóan is. Legalábbis részben. Hadházy Ákos szerint az ellenzéknek a szervezésben, az emberek bevonásában van a legnagyobb elmaradása, itt kellene mihamarabb beindítani a közös munkát.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos.

Megbeszéljük
2020.05.25. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György