„Klubrádió
Reggeli gyors

Hadházy a magyar főparancsnoki ülep hétórás útjáról

21/11/2022 12:59

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Miközben a magyar gyerekek hideg iskolában kénytelenek ülni, addig a magyar honvédség pár fős delegációja 160 fős Airbusszal utazott Pakisztánba egy hadászati kiállításra. Hadházy Ákos ellenzéki képviselő csodálja, hogy a magyar hadsereg fejének ebben az időben is van ilyesmire ideje. Szerinte normális országban ezért lemondanának, de mivel itt a propaganda média az ügyet elhallgatja, ezért itt meg merik tenni.

2022. november 21. Reggeli gyors - részlet 2022.11.21. Hadházy Ákos
07:13
00:00

Hadházy Ákos számításai szerint 35-40 millió forintba is belekerülhet, hogy Ruszin-Szendi Romulusz egy pár fős delegáció élén Pakisztánba utazott. Bár magával a repüléssel nem dicsekedtek, de nem is szégyellték, ugyanis a honvédség Facebook-oldalára feltettek néhány képet a pakisztáni honvédelmi expóról, ahol a Honvédség főparancsnoka megtekintette a "terepszintű ruhákat és egy drón mellett is fotózkodtak", valamint és a "magyar-pakisztáni-katonai barátság jegyében" a kollégájával folytatott eszmecserét, mondta Hadházy Ákos a Reggeli gyorsban.

 
 

A magyar főparancsnok és pakisztáni kollégája, Facebook

Érdekesnek nevezte, hogy a honvédség vezetőjének "mire van most ideje", másrészt szerinte az 5-6 fős delegáció egy 160 fős Airbusszal repült ki egy olyan időszakban, "amikor az állam elvárja az állampolgáraitól, hogy egészen extrém módon takarékoskodjanak, amikor a gyerekek a hideg iskolában, a hivatalnokok hideg hivatalban ülnek". Mint mondta, egy pár perces kereséssel 200-300 ezer forintért találhattak volna menetrendszerinti járatot is, ezért a honvédség döntése "érthetetlen és elfogadhatatlan".

"7 óra alatt ért ki a főparancsnoki ülep, a menetrendszerinti géppel viszont egy átszállással 15 óra alatt értek volna ki", mondta Hadházy, aki szerint "ezt kibírta volna az ország".

Egy normális országban Hadházy szerint ilyet nem engedne meg magának a kormányzat, és ha ott ilyesmi kiderülne, a főparancsnok lemondana, itthon viszont meg merik csinálni, aminek az az oka Hadházy szerint, hogy "van egy propagandagépezetük, amiben erről nem lesz szó". Ők tudják, hogy erről a repülőútról maximum egy-két millióan fognak tudni, "a másik nyolcmillió nem fog róla tudni".

Hadházy szerint a parlamenti munkával is ez a gond, hogy ugyanazok nézik a parlamenti közvetítést, akik a megmaradt független sajtót is olvassák. Ha lesz róla interpelláció, akkor a köztévén a parlamenti beszámolóban nem fognak a nézők erről hallani. Szerinte ezért sincs értelme elmondani az interpellációkat, "mert ha elmondjuk, olyan, mintha bármilyen jelentősége lenne". A nagy kihívásnak azt nevezte a képviselő, hogy hogyan lehet ezeket a botrányokat eljuttatni a nem tudatos médiafogyasztókhoz, amit szerinte kizárólag "valódi ellenállással, nyomásgyakorlással" lehet elérni, és hogy a propagandagépezetet ki kell csavarni a kormány kezéből. Addig nem beszélhetünk bármilyen választásról - jelentette ki Hadházy Ákos. Nagy örömére erre már a diákok is rájöttek, és december 9-én elmennek a közmédia Kunigunda utcai székháza elé. "A sikerük azon múlik, mennyien lesznek mellettük" - mondta Hadházy Ákos a Reggeli gyorsban.