„Klubrádió
Esti gyors

Gyöngyöspatán nem uszításra van szükség

20/01/2020 21:11

| Szerző: Klubrádió

Államilag vezérelt szörnyűséges gyakorlat, ami ott történik. Ordas indulatokat szabadítottak el, irracionális az egész – mondja Polgár András üzletember.

2020. január 20. Esti gyors - részlet 20.01.20. Polgár András
06:38
00:00

Egyszerű civilként úgy látja Polgár András, hogy ha az emberek szeretnék itthon tartani a gyerekeiket, unokáikat, akkor nem nézhetik tehetetlenül, hogy a kormány nem tarja be a törvényeket, illetve egyik bírói ítéletet végrehajtja, a másikat meg nem. Mint ismert, 60 gyöngyöspatai romának ítélt meg jogerősen kártérítést a bíróság, mert az általános iskolában elkülönítve „oktatták” őket. A kormány és személyesen Orbán Viktor azonban azt mondja, a pénzt nem fogja kifizetni senki.

Polgár András felajánlott 5 millió forintot, hogy valamennyit megelőlegezzen a kártérítésből, illetve, hogy a károsultak jogi segítséget kaphassanak. Társai is lettek az irracionális helyzet kezelésében.

Az üzletember elmondta az Esti gyorsban, hogy uszításra semmi szükség, a megoldás irányába kell menni. Adót azért fizetnek az emberek, hogy az mindenki jobb életét szolgálja. A hergelés senkinek nem tesz jót, ordas indulatokat szabadítottak el.

A gyerekeknek esélyt kell kapniuk, hogy majd tevékeny, és az egész ország javát szolgáló munkát tudjanak végezni. Ha nem tanulhatnak tisztességesen, akkor magunknak okozunk kárt, főképp, ha faji kérdést csináltatnak velünk ebből – véli polgár András. Ostobaság, irracionális megbélyegezni és szegregálni egy csoportot arra hivatkozva, hogy zavarják a többieket. Ebből az következne, hogy minden nem roma gyerek tanulni vágyó és minden roma kezelhetetlen. Világos, hogy ez nem igaz.

Ami Gyöngyöspatán folyik, az egy államilag vezérelt, szörnyűséges gyakorlat, mindenkinek árt. S persze politika. A megoldást nehezen lehet elvárni az éppen hatalmon lévőktől. A politikusok belehergelik az embereket is. Polgár András úgy tartja, hogy egy jelzést adott: talán össze lehetne fogni.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Komka Péter.

Esti gyors
2020.01.20. 18:00
Műsorvezető: Dési János