„Klubrádió
Világtalálkozó

Földi és égi kapcsolatokról Kánya Katával és Lackfi Jánossal a Világtalálkozóban

4/01/2020 13:36

| Szerző: Klubrádió

Volt már sikeres színésznő és műsorvezető, két évtizede pedig párkeresésben segíti a hozzá fordulókat. És a társát már régen meglelő író-költő, aki 48 évesen 6 gyerekes apuka és 4 unokás nagypapa. A Világtalákozó vendégpárosa Kánya Kata és Lackfi János volt.

2019. november 02. Világtalálkozó (2019. november 02., szombat 12:00): Kánya Kata és Lackfi János
53:41
00:00
Műsorvezetők: Kadarkai Endre

Simon, Margit, Johanna, Dorottya, Ágnes és Julcsi édesapja, de a 48 éves költő, Lackfi János ezekben a napokban a két angyalkájukra, a két meg nem született gyermekükre is sokat gondol. És nemcsak ezekben a napokban, de mindennap. Ők méhen belül fordultak vissza. Az otthoni szekrényajtókon ott áll a gyermekeik neve és születési dátuma. A két kis angyalé, Rózáé és Lőrincé is. Ők is köztük vannak. "Nem túllépni kell az ilyesmin vagy elfelejteni, hanem beszélgetni velük, emlékezni. Úgy is lehet velük kommunikálni, ha növényeket társítunk hozzájuk." Beszélgetésünkben megosztotta velünk, hogy Rózának egy gránátalmafát ültettek, és bár mediterrán növény, a következő tavaszra mégis hét virág nyílt az ágain, minden családtagnak egy! Lőrinchez az áfonyát rendelték, ő is gyakran üzen.

De az élő kapcsolatokban is nagy energiáik vannak, amikért naponta dolgoznak. János 20 évesen találta meg a nagy  Ő-t, feleségét, Júliát. "Ő látta meg bennem a fejlődő Énemet. Mindig szól, ha rossz irányba megyek, ha túlpörgök. Nálunk a kríziseket, mert természetesen azok is előfordulnak, mindig óriási fellángolások követik. Mindig újra és újra el tudunk indulni egymás felé." Lackfi János őszintén beszél korábbi alkoholproblémáiról, de a néhány évvel ezelőtti stroke-támadásról is.

 
Lackfi János, Kadarkai Endre, Kánya Kata, Világtalálkozó
Klubrádió
 


Kánya Kata pedig többek között azt is elárulta, mi vezette őt a váltásaiban. Például, amikor búcsút mondott a rivaldának. "Színészként őrületesen kiszolgáltatott pálya ez." Egy idő után megelégelte, hogy köze nincs ahhoz, hogy mit dolgozik. Szerette volna már, hogy ő legyen a saját életének meghatározója és irányítója. Társkereső irodát nyitott, életvezetési tanácsokat is kérnek tőle. S bár számos közös programot csinálnak lányával, Wossala Rozinával, mégis évek óta egyedül él. Mégsem érzi mindezt ellentmondásnak, hiszen ki tudna a kapcsolatok buktatóiról a legtöbbet, mint aki már két házassággal a háta mögött, számos holtpontot és krízist megélt, s ezekkel bölcsebb is lett. Azt is őszintén elismeri, hogy ha valakivel szemben ül, azonnal érzi, hol a baj a kapcsolatában, a saját magánéletében viszont soha.

Szép emberi történetekkel, emlékezésekkel, megbocsátásokkal, ugyanakkor harsány hahotázásokkal,számos derűs pillanattal telt az e heti Világtalálkozó, melyet nemcsak visszahallgathatnak, de meg is nézhetnek YouTube-csatornánkon.

Iratkozzon fel YouTube-csatornánkra, nézzen rádiót online!

FELIRATKOZOM:

Hallgassák meg az adást a cikk elején, a lejátszóra kattintva! (Műsorunk egy korábbi adás ismétlése!)

Világtalálkozó
2019. november 02., szombat 12:00
Műsorvezető: Kadarkai Endre
Szerkesztő: Warholik Zoltán