„Klubrádió
Megbeszéljük...

Fodor Gábor: a Fidesz leváltható

18/07/2020 10:23

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

A kormánypárt ugyan visszaél a hatalmával a gazdaságban, a médiában, mindenütt, de az önkormányzati választások mutatják, hogy még így is leváltható.

2020. július 17. Megbeszéljük - részlet 20.07.17. Fodor Gábor
16:39
00:00

Számos kritika érte Fodor Gábort, aki a Fidesz egyik alapítója, majd az SZDSZ politikusa, később a liberális párt létrehozója volt, hogy miért nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, és miért hangsúlyozza, hogy itt nincs diktatúra. Tamás Gáspár Miklós egy kormányzati propagandamanővert lát a dolog mögött, amelynek lényege, hogy látszólag az ellenoldalhoz tartozó emberek fényezik, dicsérik, mentegetik az Orbán-rendszert.

Fodor Gábor válaszul azt mondta Megbeszéljük című műsorunkban, hogy az ő politikai meggyőződése nem változott. Addig volt a Fideszben, amíg az liberális párt volt, tovább nem. A párt irányt váltott, ő nem. Véleménye szerint úgy lehet csak előre jutni, ha a különböző oldalak megtalálják a közös hangot. Mi lenne, ha mindenki csak a saját kis köreinek beszélne?

Választás 2018 - Fodor Gábor sajtótájékoztatója
 
MTI Fotó: Illyés Tibor
 

A közélet rákfenéje, hogy iszonyatos indulatok vannak mindkét oldalon. Nemzetvesztőnek, hazaárulónak titulálják egymást. Ahol hitek harcolnak és nem észérvek, ott persze nehéz megtalálni a közös nevezőt, de akkor is a józan gondolatoknak kell teret adni – véli Fodor Gábor.

A Fidesz kétharmados többségét valóban a választási rendszer teszi lehetővé, de azt annak idején azért tették ilyenné, tehát torzítóvá, hogy biztosítsa a stabil kormánytöbbséget. Az is igaz, hogy a kormány mindenütt visszaél a hatalmával, a gazdaságban, a médiában és másütt. Ám nem diktatúrázni kell. Vagy ha diktatúrát kiáltunk, akkor nem kell bemenni a parlamentbe. Az önkormányzati választások megmutatták, hogy a Fideszt le lehet győzni akkor is, ha egyenlőtlenek a feltételek – mondja Fodor Gábor.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor.

Megbeszéljük
2020.07.17. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György