„Klubrádió
A lényeg

Ferenc pápa mégis találkozhat Orbánnal

9/06/2021 11:12

| Szerző: Klubrádió

Ferenc pápa mégis találkozik a magyar állam vezetőivel - a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságának szerdai közleménye szerint.

Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra – írja szerda délelőtt kiadott közleményében a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága.

Hangsúlyozzák: a szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival, és más magas rangú állami vezetőkkel.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy a Szentatya magyarországi programjáról – amely jelenleg még szervezés alatt van – hamis információk és téves értelmezések terjedtek el helyi és nemzetközi médiumokban – fogalmaznak a püspökök.

Mint jelzik: nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a Szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából – írja a vasarnap.hu.

A pápa és Orbán találkozásának esélyeiről két napja a Klubrádióban Beer Miklós nyugalmazott püspök is beszélt. Azt mondta, feltételezi, hogy az eucharisztikus kongresszus zárómiséje után, a Hősök terén kezet fog Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel.

 
 Archív – Orbán Viktor miniszterelnök a Közel-Keleten szolgáló keresztény vezetőkkel tanácskozott 2016. augusztus 27-én Rómában, majd másnap elment az augusztus 28-ára meghirdetett pápai audienciára a Vatikánba. Orbán az eseményen vélhetően nem miniszterelnöki minőségben, hanem magánemberként vett részt. Forrás: Orbán Viktor/Facebook via Index