„Klubrádió
Reggeli gyors

Erdélyi Katalin Szíjj új jachtjáról: Ez nem valami balatoni ladik

30/07/2021 18:53

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

"Nagyobb, tágasabb, drágább" – így jellemezte a Szíjj László offshore cége által megvett új luxusjachtot Erdélyi Katalin, az Átlátszó munkatársa.

2021. július 30. Reggeli gyors - részlet 21.07.30. Erdélyi Katalin
07:53
00:00

Az Átlátszó cikke alapján a Klubrádió is megírta, hogy az új hajó mintegy 8 méterrel hosszabb a Lady MRD-nél, és az egyedi megrendelésre készülő (Custom) jachtok közül a megajacht kategóriába tartozik. A hírportál szerint a hajóról kevés információ lelhető fel az interneten, azt például lehet tudni, hogy három szintes, azt viszont nem, hogy hány kabin van benne, vagy hogy mennyibe kerül. Ugyanakkor van egy hasonló típusú hajó, az AJ, amelyet 2020-ban adtak el 30,2 millió euróért (10,5 milliárd forint).

"Több vendéghez, nagyobb jacht illik" – mondta a Klubrádiónak Erdélyi Katalin, az Átlátszó munkatársa, hozzátéve, hogy pontos adataik az árról nincsek pontos információik, de Szíjj László offshore cége birtokolja, akinek egy másik cége, a Duna Aszfalt számolatlan mennyiségű állami megrendelést nyert. Ami egyben azt is jelentheti, hogy ezt a luxushajót is közpénzből vásárolták meg.

A hajó 8 fős személyzete a 16 fős motorcsónak beemelését és leeresztését is el tudja látni. "Ez nem valami balatoni ladik" – tette hozzá Erdélyi.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Erdélyi Katalinnal
2021.07.30., péntek 8:40
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert