„Klubrádió
Esti gyors

Ellenzéki Rezsitámogatási Alapot most! - Selmeci János jegyzete

5/08/2022 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Jelenleg a parlamenti ellenzéknek semmi értelme nincs. Pénzük viszont rengeteg van, költsék akkor az emberekre.

2022. augusztus 05. Esti gyors-részlet (2022.08.05. Selmeci János jegyzete
02:03
00:00
Kezdjük egy sokkoló állítással: A kormány helyesen teszi, hogy emeli a gáz és az áram árát. Nem csinálja jól, Mészáros Lőrincnek, vagy egy rózsadombi, tökéletesen szigetelt, napelemes kertes ház szörnyen gazdag tulajdonosának nem kellene egy köbméter kedvezményes gázt sem adni, a rászorulóknak pedig nyilván többet is annál, mint amit most elneveztek átlagfogyasztásnak.

Lehetne az energia áfáját csökkenteni, ha a magyar állam nem egy Csendes-óceán méretű vízfej lenne, de a magánrepülős NER-oligarchák is visszacsorgathatnának a költségvetésbe valamennyit az elmúlt évtized milliárdjaiból – ha az a pénz nem csak a nevükön lenne.

Tehát lehetne minden sokkal jobb, de a korábbi évek ostoba, a világgazdaságot szétromboló vírus-korlátozós politikáját nem lehet visszacsinálni, ahogy a magyar kormány gazdaság- és energiapolitikájának hibái is velünk vannak már, ez van, húsz százalékos infláció lesz és a rezsicsökkentés sem fér bele a költségvetésbe, ennek az árát pedig nagyon sok ember nem fogja tudni megfizetni.

Folytassuk egy kevésbé sokkoló állítással: A parlamenti ellenzéknek jelenleg nincsen semmi értelme, választójuk sincs sokkal több, mint értelmük, van viszont egy csomó pénzük. A magyar embereknek pedig pont az fog nagyon kelleni.

Persze a frakcióvezetők meg a bizottsági tagok fizetését el lehet költeni repülőjegyekre, a párt- és frakciópénzeket oda lehet adni azoknak a baráti cégeknek és ecetszagú tanácsadóknak is, akik kiváló ötleteikkel évek óta segítik az ellenzéket a kétharmados Fidesz-kormányok előállításában, mindeközben pedig lehet szigorú Facebook-posztokat írni a kormány megszorító politikájáról.

Vagy lehet csinálni egy Ellenzéki Rezsitámogatási Alapot, belerakni egy rakás pénzt, és azt mondani a rászorulóknak, hogy ha nektek nem segít a kormány, akkor mi majd segítünk.

Máris lenne egy kis értelme az ellenzéknek.... 

Selmeci János jegyzete a 2022. augusztus 5-i Esti gyorsban hangzott el.