„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: tűzijáték helyett érdemi segítséget az embereknek!

21/07/2022 14:06

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely főpolgármester szerint pénzkidobás az augusztus 20-i budapesti nagy tűzijáték. Legszívesebben lemondaná, azonban nincs beleszólása, hogy a kormány mit tervez és mennyiből a fővárosban.

„Kiderültek a rezsitámogatás korlátozásainak részletei, világos, hogy komoly terhekkel kell szembenéznie a magyar családoknak. Ebben a gazdasági helyzetben felesleges pénzkidobás egy akkora tűzijáték, amilyet a kormány tervez augusztus 20-ra” – írta Karácsony Gergely csütörtökön a Facebookon. Budapest főpolgármestere hozzátette: habár fontosnak tartja, hogy méltóképpen megünnepeljük az államalapítás évfordulóját, „tehetnénk mindezt az észszerűség határain belül”.

Bejegyzésben a főpolgármester felidézte, hogy már több városvezető is bejelentette, mégsem rendeznek tűzijátékot az általuk vezetett településen, az így spórolt összeget inkább az emberek megsegítésére fordítják.

"Én Budapest főpolgármestereként ugyanezt nem tudom megtenni, nincs beleszólásom, hogy a kormány mit tervez és mennyiből a fővárosban. Ha rajtam múlna nem lenne tűzijáték, a milliárdokból pedig érdemi segítséget kaphatnának, akik az elszabadult árak mellett most már magasabb rezsit is kénytelenek fizetni”.

Karácsony közölte azt is: arra kérte a kollégákat, hogy dolgozzák ki, milyen eszközökkel tudnak segíteni a rezsicsökkentés elvonása miatt bajba jutott lakosoknak. Előzetesen tájékozódni a budapestsegit@budapestikozmuvek.hu email címen lehet, illetve időpont foglalás után személyes tanácsadást vállal Budapest Zöld irodája.

A főpolgármester szerint nehéz hónapok várnak ránk, az embereknek támogatás kell, nem tűzijáték az adóforintjaikból. „Még van hátra egy hónap, nem késő lefújni az ünnepséget és végre az emberekkel foglalkozni. Aztán majd, ha jobb napokat élünk, tartsunk inkább fényjátékot, a tűzijáték felett amúgy is eljárt az idő, szennyezi a környezetet és veszélyezteti az állatvilágot” – írta.