„Klubrádió
A lényeg

Durvaságokat jósol a volt KDNP-s, most ellenzéki jelölt Újpesten

8/03/2019 15:00

| Szerző: Klubrádió

Miután öt éve KDNP-sként indult a Fidesz ellenében, most az ellenzéki pártok támogatásával vág bele újra a polgármester-választásba Újpesten Szalma Botond. A politikus a Klubrádiónak arról beszélt, nem csak a pártlogóknak, a módszereknek is cserélődniük kell.

2019. március 08. A lényeg-részlet/Interjú Szalma Botonddal
00:57
00:00
Győzelme esetén Újpest nem lesz az ellenzéki pártok kifizetőhelye, nem folytatódik a mostani fideszes gyakorlat más szereplőkkel – ezt ígéri Szalma Botond, az őszi önkormányzati választások összellenzéki polgármester-jelöltje. A politikust az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd is támogatja.

A volt KDNP-s politikus, aki már évekkel ezelőtt szakított a kormánypártokkal, a Klubrádiónak azt mondta, durva lejárató kampányra számít a kormánypárt részéről, de IV. kerületi polgármesterként a fideszesekkel is együtt kíván dolgozni, nem akar részt venni a gyűlöletkampányban. Most sem az a feladata, hogy ekézze a Fideszt, hanem az újpesti emberek integrálása – tette hozzá.

KDNP - Szalma Botond felfüggesztett fővárosi elnök fegyelmi
Archív - Szalma Botond, a KDNP felfüggesztett budapesti elnöke érkezik fegyelmi tárgyalására a Képviselői Irodaházban 2014. október 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
 

Mint mondta, az ellenzéki pártok támogatása nélkül nem indult volna a polgármesteri címért. Arra a kérdésre, hogy mit tud majd képviselni úgy, hogy ennyire különböző világnézetű pártok állnak mögötte, azt mondta, hogy mögötte az emberek fognak állni, és pártállástól függetlenül szeretne minden újpestit képviselni.

Szalma Botond már indult a polgármesteri tisztségéért, 2014-ben a fideszes Wintermantel Zsolt ellenében. Épp az volt az oka, hogy a KDNP kizárta a soraiból, majd miután a bíróság megállapította, hogy szabálytalanul, Szalma maga lépett ki a pártból.

Egerben az újpestihez hasonló ellenzéki összefogás valósult meg, ott a jobbikos Mirkóczki Ádám polgármester-jelöltet támogatják az őszi önkormányzati választáson.

A lényeg/Interjú Szalma Botonddal
2019. március 8., péntek