„Klubrádió
Reggeli gyors

Márki-Zay: a Fidesznek már nincs erkölcsi bázisa

3/01/2019 14:53

| Szerző: Klubrádió

Az állampárt csak összefogással győzhető le, de a siker receptje már megvan. Erről beszélt Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, aki szerint Orbán Viktort fasiszta diktátornak tartják Európában.

2019. január 03. Márki-Zay Péter
00:00
00:00

Már nincs erkölcsi bázisa a Fidesznek, értelmiség sincs mögötte – állítja Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik alapítója. Azt is mondja: a választók büntetik az ellenzéki pártokat a választási sikertelenség miatt, a népszerűségük zuhant, ezért rá kellett jönniük, hogy összefogásra van szükség. Olyanra, amelyben a Jobbik is részt vesz, mert vidéken van bázisa. Az is látszik, hogy a Fideszből kiábrándult szavazókat is meg kell nyerni a kormányzó párt leváltásához.

A siker receptje adott, már bevélt Siófokon, Veszprémben, Balmazújvárosban, Rákospalotán és Hódmezővásárhelyen – mondja a polgármester. Mozgalmuk célja, hogy az önkormányzati választásokon mindenütt egy hiteles polgármester-jelölt nyerjen, s persze az őt támogató képviselő-jelöltek.

Márki-Zay Péter szerint Orbán Viktort szerte Európában fasiszta diktátornak tartják, a Fideszt csak kényszerből támogatják az Európai Parlamentben. A párt itthoni támogatásáról pedig így beszélt: ma odaállni a magyar történelem legkorruptabb pártja mellé olyan, mint '89-ben belépni az MSZMP-be.

Rózsa Péter interjúját a felső ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: Facebook