„Klubrádió
Reggeli gyors

Donáth Anna: Tragédia, hogy Orbán még járványhelyzetben is csak migránsozni tud

12/03/2020 14:46

| Szerző: Klubrádió

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője nem lepődött meg azon, hogy Orbán Viktorék migránsozásba kezdtek a koronavírussal kapcsolatban is (hiszen évek óta másról se szól a politikájuk), de azt várná egy felelős kormányzattól, hogy ebben a helyzetben pitiáner gyűlöletkeltés helyett a valódi problémákkal foglalkozzon.

2020. március 12. Reggeli gyors / részlet, Donáth Anna (20.03.12.)
08:03
00:00

Donáth Anna szerint tragédia, hogy még egy járványhelyzetben is csak migránsozni tud Orbán. A momentumos európai parlamenti képviselő hozzátette: a magyar kormány ezt el is kezdte kidomborítani, azt hangsúlyozva, hogy iráni diákok voltak az elsők, akik elkapták a koronavírust.

Ez a lehető legkiábrándítóbb, ami történhet – mondta Donáth Anna. Nem lepődik meg, hogy Orbán Viktor mindenről a migránskampányt húzza elő, mert erre építi a politikáját évek óta. De azt várnák egy felelős kormányzattól, hogy ebben a helyzetben tegye félre a „pitiáner, gyűlöletkeltő propaganda-hadjáratát” és foglalkozzon a valódi, Európát és a világot érintő problémákkal.

Hiszen közismert, hogy 150 milliárd forintot különítettek el propagandára, és erre az összegre óriási szükség lenne az amúgy is „szétesőben lévő” egészségügyben: fertőtlenítőszerre, maszkokra a kórházakban, rendelőkben, vagy lélegeztetőgépekre, ha súlyos helyzetet okoz a vírus.

Sőt, más helyekre is jó lenne ez a pénz. Mi lesz például a gyerekekkel, ha be kell zárni az iskolákat, különösen azokkal, akiknek egyetlen esélyük meleg ételre az iskola? – tette fel a kérdést. Úgy fogalmazott: a propaganda minden szinten visszafolyik az életünkbe, és most nem politikai csatározásokba kellene belemenni. Az ellenzéknek az az egyik legfőbb funkciója, hogy felhívja a kormány figyelmét, ha nem felelősen kormányoz, „és most nem ezen az úton járunk”.

Donáth Annával beszéltünk arról is, hogy a bíróság megszüntette az eljárást az origóval szembeni ügyében, azután, hogy a kormánypárti portál főszerkesztője, Gábor László nem tudta megmondani, ki írta a politikusnőt zaklatással vádoló cikket (amely miatt sajtópert vesztettek), és ki döntött annak közléséről.

Az interjút a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: MTI/Momentum

Reggeli gyors
2020. március 12., csütörtök 08.15
Műsorvezető: Lampé Ágnes