„Klubrádió
Reggeli gyors

Donáth Anna: A Klubrádió esete a hatalom kegyetlenségét mutatja meg

11/03/2021 12:22

| Szerző: Klubrádió/szg

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője szerint a Klubrádió esete azt mutatja meg, hogy a hatalmon lévők élvezik, hogy bármit is megtehetnek. Minden eszköz az ő kezükben van; vagy csak egy időre hallgattatnak el egy rádiót, vagy kicsinálják. Ez azért rosszabb a leuralásnál, mert kegyetlen – mondta az ellenzéki politikus, akivel még a Médiatanács döntésének nyilvánosságra hozatala előtt beszélgettünk, csütörtök reggel.

2021. március 11. Reggeli gyors - részlet 20.03.11. Donáth Anna
08:08
00:00

Donáth Anna szóba hozta a Klubrádiót az Európai Unióban szerdán: plenáris hét van Brüsszelben, az egyik vitanap a magyar, lengyel és szlovén médiahelyzetről szólt. A Reggeli gyorsban elmondta: nem először beszélnek erről, valószínűleg nem is utoljára, de nagyon fontos, hogy hangot adjanak azoknak, akiket el akarnak némítani. Nagyon szívmelengető volt számára, hogy külföldi képviselők más frakciókból is felszólaltak képviselők és felsorolták az Origót, a Népszabadságot, az Indexet és a Klubrádiót. Üzent a hallgatóknak: tudnak róluk, rólatok, és mindent megtesznek azért, hogy ez a folyamat megálljon.

A fideszes képviselőktől az volt a „kedvenc” hozzászólása, hogy kéthetente meghal a magyar sajtószabadság, ezt Hidvéghi Balázs mondta. Donáth Anna szerint ez a cinizmusnak az a foka, amin már csak mosolyogni lehet. Ha ennyi érvük van, az felér egy beismerő vallomással, mert igen, kéthetente hozzák fel azt a folyamatot, ami tíz éve tart az országban, ugyanis azóta rombolják a médiapiacot.

A Klubrádió esete azt mutatja meg, hogy élvezik azt, hogy megmutathatják: bármit is megtehetnek. Minden eszköz az ő kezükben van, mindenki tőlük függ, tehát vagy csak egy időre hallgattatnak el egy rádióadót, vagy kicsinálják. Ez azért rosszabb a leuralásnál, mert kegyetlen – hangsúlyozta. Innentől kezdve mindenki hallgasson, senki ne legyen kritikus, akkor hagyják békén – fogalmazott Donáth Anna.

Hozzátette: folytatják Brüsszelben, hangosan, minden nyelven elmondják, hogy Hadd szóljon!.

Az adás után, csütörtökön délután egy óra körül hozta nyilvánosságra döntését a Médiatanács, amely érvénytelennek nyilvánította a Klubrádió pályázatát, annak ellenére, hogy korábban már egyedüli érvényes pályázatként nyilvántartásba vette. A jogsértő médiatanácsi határozatot a Klubrádió keresettel támadja meg.

Az interjút a fenti lejátszóra Kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook

Reggeli gyors
2021. március 10., csütörtök 07:45
Műsorvezető: Para-Kovács Imre