„Klubrádió
A lényeg

Érvénytelennek nyilvánította a Klubrádió pályázatát a Médiatanács

11/03/2021 13:45

| Szerző: Klubrádió

Eredménytelennek minősítette a 92,9-re kiírt pályázatot a Médiatanács, annak ellenére, hogy korábban már egyedüli érvényes pályázatként nyilvántartásba vette a Klubrádió pályázatát. A jogsértő médiatanácsi határozatot a Klubrádió keresettel támadja meg.

A Médiatanács ismét megtagadta, hogy a Klubrádió frekvenciához jusson a 92,9 MHz-es frekvencián. A csupa fideszes tagból álló testület mind alakilag, mind tartalmilag érvénytelennek nyilvánította a Klubrádió pályázatát, annak ellenére, hogy korábban már egyedüli érvényes pályázatként nyilvántartásba vette a Klubrádió pályázatát.

A Médiatanács egyik legfőbb kifogása az volt, hogy – szerintük – megalapozatlan az immár húsz éve sikeresen működő Klubrádió üzleti terve és ilyen vállalkozás, mint a Klubrádió nem részesíthető „kizárólagos állami tulajdonú korlátos erőforrás” használati jogában.

A jogsértő médiatanácsi határozatot a Klubrádió keresettel fogja megtámadni, műsorát pedig a bíróság majdani döntésétől független, változatlan formában folytatja az interneten.