„Klubrádió
Reggeli gyors

Dömsödi Gábor: a tévéstúdió szagát, miliőjét imádom

15/08/2019 12:23

| Szerző: Klubrádió

Már régen nem televíziózik, a helyi politikát választotta. Azt is nagyon szereti, éppen ezért folytatni is akarja. A lejáratástól nem fél.

2019. augusztus 15. Reggeli gyors - részlet 19.08.15. Dömsödi Gábor
06:34
00:00

A politikából nem tűnt el, most is indul a választáson Dömsödi Gábor egykori újságíró, Pásztó volt polgármestere. Azt mondja 15 éve van benne, hogy ezt tanulta, csinálta, most ez tetszik neki. A televíziós műsorokból, mint műsorkészítő eltűnt, de vendégként előfordul. Még mindig imádja a stúdió szagát, légkörét.

A városvezetés és a televíziózás nagyon eltér egymástól. Az utóbbinál rögtön jön a siker, vagy a kudarc, a helyi politikában ezek sokkal később jelentkeznek, viszont tartósabbak. A tévézés előnye, hogy most is el tud készíteni egy videofelvételt, el tud mondani egy szöveget, a hátránya viszont az a politikában, hogy ismerik az embert. És aki showbizniszből jön, arra gyanakvóan néznek, nem tudják, mit akar.

Óriási különbség a két munka között, hogy a politikában egyszerű üzenetekkel kell operálni, sokszor kell ismételni, ez a televízióban lehetetlen, de legalábbis nagyon nagy hátrány. És a másik, hogy a városban nem lehet megspórolni a személyes találkozást. Oda kell menni a választóhoz, be kell kopogtatni. Ezt korábban ő sem tudta, és ez hiba volt – mondja.

Dömsödi Gábor is ismeri a lejárató kampányt, ellene is folytattak ilyet. Szerinte az ilyesmiről nem szabad tudomást venni, illetve úgy kell tudni róla, hogy az ember ne bosszantsa föl magát. Bízni kell a szavazók bölcsességében. Egy kampányban kulturáltan kritikusnak kell lenni.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/ Komka Péter.

Reggeli gyors
2019.08.15.09:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes