„Klubrádió
Megbeszéljük...

Demszky: Karácsonynak érdemes lenne az európai választáson is elindulnia

12/01/2024 18:18

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Az európai parlamenti, illetve az önkormányzati választásokra készülve megnyílik egy óriási lehetőség. Nevezetesen, hogy ha Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltsége mellett az európai listára is felkerül, akkor ezzel európai szintű politikussá válhatna – erről Demszky Gábor, Budapest volt polgármestere beszélt a Megbeszéljük című műsorban.

2024. január 12. Megbeszéljük-részlet (2024.01.12.) Demszky Gábor
14:54
00:00

Demszky Gábor volt főpolgármester Karácsony Gergely helyében nem lenne elégedett azzal, ha a mostani önkormányzati, illetve európai parlamenti választásokon mindössze Budapestet nyerné meg – amire egyébként jó esélye van Demszky szerint. Budapest volt polgármestere szerint Karácsonynak érdemes lenne elindulnia akár a saját, akár a többi párt európai parlamenti listájának vezetőjeként. Hozzátette, ezzel Karácsony egyrészt egy európai szintű politikusként léphetne fel, másrészt egy másik Magyarország arcát tudná felmutatni, ami ellentéte a regnáló autokratikus rendszernek.

Ugyanakkor Karácsonynak kommunikációs azt kell hangsúlyoznia, hogy ő mindvégig Budapest ügyeit kell hangsúlyoznia. A kampányban viszont az is ki kell emelnie, hogy az Európai Parlamentben is a magyar főváros érdekeit szeretné képviselni. Ha választani kell a két pozíció között, akkor természetesen Budapest mellett kell döntenie – mondta Demszky, példaként hozva a saját példáját, mikor 2004-ben ugyanígy volt európai parlamenti képviselő miközben főpolgármester is volt.  

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Demszky Gáborral
2024. január 12., péntek 17:15
Riporter: Bolgár György