„Klubrádió
Megbeszéljük...

Deák Dániel: Meglepett, hogy Orbán nem beszélt a békével kapcsolatos terveiről

24/07/2023 20:01

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint azért nem beszélt a békéról a miniszterelnök, mert olyan információi lehetnek, amelyek mellett nem időszerű javaslatokkal előállnia. Azzal kapcsolatban, hogy akkor is jelennek meg tartalmai a Facebookon, amikor valahol megjelenik személyesen, Deák Dániel elismerte, hogy bár maga írja anyagait, többen szerkesztik oldalát.

2023. július 24. Megbeszéljük - részlet 23.07.24. Deák Dániel
21:36
00:00

Számos cikkben foglalkoztunk Orbán Viktor tusványosi beszédével, és az ezt követően a kormányt ért kritikákkal, de hogyan látja ezt egy, a kormánnyal szimpatizáló szakember? A hétfői Megbeszéljük vendége volt Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint Orbán beszédében inkább csak válaszolt a többi között a román politika bizonyos provokációira. "Nem kocsmai stílusnak, inkább odaszúrásnak" tartja Orbán kijelentéseit.

Deákot az inkább meglepte, hogy bár az idei Tusványosi beszédet azzal hirdették meg, "eljött a béke ideje", a miniszterelnök azonban nem beszélt a békével kapcsolatos elképzeléseiről. "Vélhetően vannak olyan információi a miniszterelnöknek – akár titkosszolgálati, akár egyéb forrásokból –, amely arra engedi következtetni, hogy ilyen javaslattal nem érdemes előállnia" – osztotta meg feltételezését.

 
Orbán Viktor - Tusványos 2023
 
Orbán Viktor / 2023 / Tusványos / Németh Zsolt / Tőkés László
Orbán Viktor Facebook-oldala
 

A beszélgetés során még egy figyelmet érdemlő téma került szóba. Deák elismerte, hogy Facebook-oldalán más szerkesztők is dolgoznak, így tudja megoldani azt is, hogy akkor is tesz közzé tartalmat, amikor ő éppen valahol megjelenik személyesen. Igyekezett leszögezni, hogy a tartalmakat mindig saját maga írja. Hozzátette, a közszereplőknél ez teljesen természetes.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Megbeszéljük.../interjú Deák Dániellel
2023.07.24., hétfő 17:20
Riporter: Bolgár György