„Klubrádió
Reggeli gyors

Bohóc zavarta meg őket, az MTVA-ról pedig lepattantak Hadházyék

30/09/2019 12:33

| Szerző: Klubrádió

Kiabáló, Orbánt éltető férfi akadályozta az MTVA-val folytatott vitájukról beszámoló ellenzéki képviselők sajtótájékoztatóját a közmédia Kunigunda utcai épülete előtt. A politikusok ismét megpróbálták beolvastatni az ellenzéki követeléseket, de nem jártak sikerrel. Papp Dániellel, az MTVA vezérigazgatójával tárgyaltak, de azt állítják, érdemi válaszokat nem kaptak tőle.

Ismét eredménytelen volt az ellenzéki képviselők kísérlete, hogy az MTVA ismertesse petíciójukat. A közmédia részéről azt sem ígérték meg, hogy az önkormányzati választási kampányban kiegyensúlyozott lesz a tájékoztatásuk, ahogy azt sem, hogy vitát szerveznek a főpolgármester-jelöltek, illetve a nagyvárosok polgármesterjelöltjei között – mondta Gréczy Zsolt, a DK képviselője.

A politikus azután tartott sajtótájékoztatót a közmédia Kunigunda utcai épülete előtt, hogy több ellenzéki képviselőtársával együtt hétfőn is megpróbálták elérni az ellenzéki követelések beolvasását. A sajtótájékoztatót egy bohócnak öltözött férfi zavarta meg. Az ellenzékieket gúnyoló, Orbán Viktor miniszterelnököt éltető személy hangosan kiabált, földre vetette magát, és folyamatosan közbeszólt.

Ez volt az ellenzékiek második próbálkozása, hogy a közmédia adásában elhangozhassanak a követeléseik. Előtte szombaton tettek rá kísérletet, azt követően, hogy a bíróság első fokon úgy határozott, tavaly decemberben az MTVA nem dobhatta volna ki őket az épületből.

Hétfőn a politikusokat Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója fogadta, aki azonban Hadházy Ákos független képviselő szerint nem válaszolt a kérdéseikre, például arra, miért beszélhet a miniszterelnök kéthetente élőben a közrádióban, míg hasonló lehetőséget még egyetlen ellenzéki pártvezető sem kapott. Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd tagja szerint azt is megkérdezték, igaz-e, hogy az MTVA-hoz a Fidesz kommunikációs osztályáról érkeznek utasítások, arról, melyik ellenzéki politikust kell lejáratni, a közmédia munkatársait pedig kirúgják, megbüntetik, ha nem hajtják végre a kormánypárt akaratát. Ez ugyanis 90 milliárdos választási csalás – utalt Kocsis-Cake Olivio az MTVA éves állami támogatásának összegére.

Varju László DK-s politikus szerint szeptember 28-án még nem „hírhamisító” Papp Dániel, hanem két hezitáló ember fogadta őket, a biztonsági főnök és egy másik személy az MTVA-tól,. Utóbbi azonban elmondása szerint hivatalosan nem képviselhette a szervezetet. Arra kérték a megjelent DK-s politikusokat, hogy írásban küldjék meg követelésüket, amit az ellenzéki képviselők megtettek, de a velük tárgyaló személy ígérete ellenére a szöveget nem olvasták be a köztelevízióban. Ezt követte az újabb, hétfői próbálkozás.

Varju László DK-s politikus a sajtótájékoztatón arra utalt, ezután sem adják fel, és még visszamennek az MTVA-ba. Gréczy Zsolt pedig hozzátette, az Európai Unió és az Európai Parlament illetékeseit is tájékoztatják a történtekről.

Az esemény előtt a Klubrádiónak is nyilatkozott Varju László, a vele készült interjút alább, a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

2019. szeptember 30. Reggeli gyors-részlet/Interjú Varju Lászlóval (19.09.30.)
06:39
00:00