„Klubrádió
Megbeszéljük...

Újabb képviselői akció az állami tévé székházában

14/01/2019 18:00

| Szerző: Klubrádió

Újra bejutott két országgyűlési képviselő az állami média székházába. Ezúttal sikerült találkozniuk Papp Dániel vezérigazgatóval, de érdemi párbeszédre nem volt lehetőségük.

2019. január 14. Hadházy Ákos az MTVA székházában
09:00
00:00

Lökdösődés, leteperés, kiráncigálás most nincsen, az állami média székházába bejutott országgyűlési képviselőknek azért most sem olyan egyszerű a helyzetük. Szél Bernadett például mosdóba szeretett volna menni, de ebben hét biztonsági őr megakadályozta. Erről Hadházy Ákos számolt be a Megbeszéljük című műsorban. A képviselő elmondta, hogy már bejutniuk sem volt könnyű, az egyik ajtótól egy másikhoz küldték őket, de az zárva volt, mire visszatértek az elsőhöz, addigra azt zárták be. Végül némi kergetőzés után csak bejutottak az épületbe.

Egy társadalmi célú hirdetést szerettek volna feladni, hogy tudassák az emberekkel: már mintegy négyszázezer aláírást gyűjtöttek össze az Európai Ügyészség mellett, ugyanis ezzel a témával a „köztévének csúfolt” televízió még egyszer sem foglalkozott. Ezen kívül szerettek volna találkozni Papp Dániellel, az MTVA vezérigazgatójával, aki korábban olyan értelmű levelet írt a képviselőknek, hogy csak vele beszélhetnek az intézményről. A találkozás sikerült is, érdemben azonban nem tudtak beszélni, a vezérigazgató csak azt hajtogatta, hogy a képviselők erőszakosak.

Hadházy Ákos beszélt arról is, hogy akár hosszabb ideig is bent kívánnak tartózkodni az épületben, céljuk, hogy elérjék Papp Dániel leváltását.

Az interjút a felső ikonra kattintva hallgathatja meg. A műsorvezető Dési János. FOTÓ: MTI, Mohai Balázs. Tüntetők az MTVA székházánál egy korábbi alkalommal.