„Klubrádió
Reggeli gyors

Bagoly a zsákban. Megáll az ész!

13/05/2020 15:33

| Szerző: Klubrádió

Mindennapos, hogy bevisznek egy sérült állatot a mályi természetvédőkhöz. De az, hogy egy törött szárnyú baglyot a három fiókájával zsákba gyömöszölve találnak…

2020. május 13. Reggeli gyors - részlet 20.05.13. Lehoczky Krisztián
04:01
00:00

Talán senki sem gondolná, hogy egy pici madárfiókát ötpercenként kell etetni. Egy kis emlősállatot úgy 3-5 óránként. Lehoczky Krisztán és felesége ezt vállalta föl, amikor létrehozták egy Miskolchoz közeli –egyébként taváról híres- kistelepülésen a Mályi Természetvédelmi egyesületet.

Hozzájuk szinte minden sérült kisállatot be lehet vinni. Ha például valaki sövényt nyír a kertjében és akkor derül ki, hogy hopp, ott volt egy rigófészek, a fiókákat ők befogadják, s felnevelik. Vagy ha épp egy viharos időben lefúj a szél egy fészket valamelyik fáról, annak lakóit is el lehet vinni hozzájuk. Sérült állatokat is ellátnak.

 
Kuvik Fotó: Mályi Természetvédelmi Egyesület
 

 

Azonban minap egy minden jóérzésű embert felháborító esettel találkoztak. Valaki egy erdei fülesbaglyot tett bele egy zsákba a három fiókájával együtt, és kidobta az út szélére. A bagolynak mindkét szárnya el volt törve. Azt persze nehéz lenne kideríteni, hogy miért, baleset volt, vagy valaki szándékosan tette.

A jó hír az, hogy a bagoly már jól van, a fiókák cseperednek, hisz jó kezekben vannak.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.

Reggeli gyors
2020.05.13. 06:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre