„Klubrádió
Megbeszéljük...

Azt nem mondta el a TV2 híradósa, hogy a férje munkahelye miatt vádaskodik

29/07/2019 19:32

| Szerző: Klubrádió

Miért gond, hogy Szentpéteri Eszter, a TV2-s Tények műsorvezetője uszítással vádol másokat, mert azok beszámoltak az onkológiai intézetben órákat várakozó betegek helyzetéről? Gergely Zsófia újsáígró mondta el a véleményét.

Rekordelfogultság, hogy a TV2 híradósa, Szentpéteri Eszter uszítással vádolja a kormánytól független sajtó jó részét, mert azok beszámoltak arról, hogy az Országos Onkológiai Intézetben méltatlan körülmények között kell várakozniuk a daganatos betegeknek – mondta Gergely Zsófia, a hvg.hu és a Klubrádió munkatársa, aki az ügy legújabb fejleményeiről írt a hvg.hu-n.

A cikk felhívja a figyelmet, hogy az onkológiai ellátóhely védelmében Facebook-posztot közlő Szentpéter Eszter úgy szólalt meg a kérdésben, hogy nem közölte, az intézet főigazgatója a férje, Polgár Csaba, aki egyébként elődje, Kásler Miklós jelenlegi emberminiszter támogatásával nyerte el a posztját.

"Mi van veletek, emberek? Teljesen megőrült mindenki!? Kiszolgáltatott, beteg embereket használ fel a baloldal, a szavazótáboruk pedig fröcsögve asszisztál nekik?” – írta a közösségi oldalon Szentpéteri Eszter, aki a TV2 előtt a szintén fideszes propagandát sugárzó Hír TV-ben, valamint a kormány szócsöveként működő köztelevízióban dolgozott híradósként.

A megszólalásról cikket író Gergely Zsófia szerint nem elég, hogy egy híradós a családi szálat elhallgatva posztolt a Facebookon, de erre rímelve a Tények leadott egy anyagot, amely azt állítja, az onkológiai intézet betegei világszínvonalú ellátást kapnak, a folyósokon pedig alig van egy-két várakozó. Gergely Zsófia szerint azonban a Tények riportja folyamatosan csúsztatott, a híradós pedig az elferdített tényekre hivatkozva minősített más médiumokat.

Arról, hogy az Országos Onkológiai Intézetben a daganatos betegek tömegei hajnali öt órától várakoznak a szűk lépcsőházakban és folyosókon, hogy egyáltalán a váróterembe bejussanak, a 24.hu írt először július 24-én, szerdán. A beszámoló szerint az intézet sorszámozó rendszere nem működik megfelelően, ezért a betegek kénytelenek voltak saját sorszámosztó rendszert kialakítani. A páciensek első körben arra várnak, hogy bejussanak egyáltalán a szakorvoshoz, aki aztán terápiára utalhatja őket. Mivel itt nem működik az előjegyzés, ezért az jut be biztosan az orvoshoz, aki korábban érkezik, ezért is járnak már hajnalra a betegek.

A TV2 Tények című műsora ezután közölt ellenriportot, aminek a lényege, hogy az onkológián világszínvonalú az ellátás. A tudósításban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, Polgár Csaba is megszólalt, és arról beszélt, hogy vannak ugyan forgalmasabb napok, de mindenkit ellátnak, és több jelentős fejlesztés történt, valamint hamarosan újabbak is indulnak.

A beszélgetést Gergely Zsófiával a poszt elején a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Megbeszéljük/Interjú Gergely Zsófiával
2019. július 29., hétfő 17.15
riporter: Dési János