„Klubrádió
Tudatos.hu

Az erőszak lélektana – a darnózseli hentes ügyéről

24/11/2019 12:14

| Szerző: Klubrádió

A Tudatos.hu szombati adásának témája a családon belüli erőszak. Magyarországon hetente egy nő hal meg a partnere, vagy a volt partnere keze által. A feleségét meggyilkoló darnózseli hentes ügyével foglalkoztunk, majd a családon belüli erőszak kialakulásáról beszéltünk szakértő vendégeinkkel.

2019. november 23. Tudatos.hu (2019. november 23., szombat 14:00)
45:18
00:00
Műsorvezetők: Neuman Gábor

Hiába a szörnyű tények, az Isztambuli Egyezményt - amely az Európa Tanács Egyezménye a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról - a magyar kormány még mindig nem írta alá, és úgy tűnik, a közeljövőben nem is fogja. 

Adásunk első felében Eszes Beáta volt a vendégünk, aki Nagyné Kovács Judit történetét részletesen, dokumentarista módon írta meg blogjában. Nagyné Kovács Juditot 2014 májusában gyilkolta meg és darabolta fel férje, Nagy János. A férjet a holttest hiányában első fokon kétszer is felmentették, másodfokon pedig mindössze 7 évet kapott. Tettét a mai napig tagadja, nemrégiben pedig egy kereskedelmi csatornának is nyilatkozott, rezzenéstelen arccal mentegetve saját magát.

Hét év börtönt kapott a felesége feldarabolásával vádolt
 
 Kovács Tamás bíró ismertetni az ítéletet a felesége megölésével és feldarabolásával vádolt darnózseli hentes, N. János (b) büntetőperének tárgyalásán, az ügyben másodfokon eljáró Győri Ítélőtáblán 2019. október 29-én. A táblabíróság hét év börtönbüntetésre ítélte a testi sértés bűntettében bűnösnek talált férfit. MTI/Krizsán Csaba
 


Eszes Beáta beszélt nekünk a bizonyítási eljárás anomáliáiról, illetve azokról a bizonyítékokról, amelyek kétséget kizáróan a férj, Nagy János bűnösségét támasztják alá. Hogyan lehetséges, hogy a férj cellainformációi szerint a nő eltűnésének estéjén a nő munkahelyén tartózkodott, majd ugyenezen információk darnózseli otthonukig vezettek; hogyan lehetséges, hogy ezek után a hentes férj húsfüstölője három napig üzemelt anélkül, hogy bárki gyanút fogott volna; hogyan lehetséges, hogy védett tanú elmondása szerint a férj a darnózseli melletti réten egy zsákból szórt valamit - azon a réten, ahol később a feleség megégett belső szerveinek maradványait megtalálták? Hogyan lehetséges, hogy mindezen bizonyítékok ismeretében a bíróság első fokon mégis felmentette - kétszer is - a vádlottat?

Adásunk második részében a férfierőszak természetével foglalkoztunk, vendégünk Szil Péter pszichoterapeuta, a Stop Férfierőszak-Projekt munkatársa. A férfierőszak dinamikájáról, a családon belüli erőszak kialakulásáról, és arról is beszélgettünk, hogy mit lehet tenni ilyen esetekben egy áldozatnak.

Az adást a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Pixabay

Tudatos.hu
2019. november 23., szombat 14:00
Műsorvezető: Neuman Gábor