„Klubrádió
Tudatos.hu

Az önállóság szabadsága, és korlátai – Neuman Gábor új műsora

11/10/2019 16:50

| Szerző: Klubrádió

Tudatos.hu címmel indul új műsor a Klubrádión szombaton délután 2-től. A bemutatkozó adásban arról beszélgettünk, hogyan befolyásolnak, manipulálnak a hatalom üzenetei a sorosozástól a bohócozásig? Az apropó adott: hetek óta tart a műsor másnapján következő önkormányzati választás kampánya.

 
A Tudatos.hu első adásának egyik vendége, Zsolt Péter médiaszociológus
 

2019. október 12. Tudatos.hu (2019. október 12., szombat 14:00)
51:01
00:00
Műsorvezetők: Neuman Gábor

Hogyan maradjunk életben egy olyan világban, ahol a szociális háló megszűnt létezni, ahol az egészségügyi közállapotok drámaiak, ahol a környezetszennyezés fenyegetettsége mindennapjaink része? Mindemellett még stressz faktorunk is az egekben. Hogyan lehetünk így tudatos állampolgárok? – Tudatos.hu címmel indul új műsor a Klubrádión.

Kéthetente, szombat délután két témát kínálunk. Az első félóra egy fajsúlyos kérdéskörben kifejezetten a szemléletformálásra helyezi a hangsúlyt – egészségügyi kérdésektől a városi közlekedésen át a egyénekre lebontott klímavédelemig.

A műsor második része amolyan „puffogó” kerekasztal. Két vendégünkkel olyan kérdéseket tárgyalunk meg, amelyek felháborítóak, napi bosszúságra adnak okot, de legalábbis véleményformálásra késztetnek mindenkit. Közéleti emberek, a tudomány, a kultúra területéről érkező személyiségek, akik ezúttal magánemberként mondják el véleményüket.

Október 12-i, első adásunkban először – a vasárnapi önkormányzati választásokhoz kapcsolódóan – a politikai kommunikációról beszélgettünk. Hogyan befolyásolnak / manipulálnak a hatalom üzenetei sorosozástól a bohócozásig? Megjelent egy új fogalom is az idei választási kampányban: mi is az az információs dugó? Vendégünk: Zsolt Péter médiaszociológus, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatási igazgatója.

Második témánk a politikai és a kultúra egymásra hatásáról "puffog". Hogyan dúlja szét a politika a művészeti életet? Hogyan látják kárát művészek és kulturális műhelyek az ideológiai vitáknak? Lázadhatnak-e a műalkotások és mivel lehet feljutni a tiltólistákra? Vendégeink: Galkó Balázs színművész és telefonon drMáriás képzőművész, zenész, a Tudósok frontembere.

Tudatos.hu
Első adás: 2019. október 12., szombat 14.00
műsorvezető: Neuman Gábor