„Klubrádió
Tudatos.hu

Közöny és eufória

9/11/2019 08:09

| Szerző: Klubrádió

Az október 13-i önkormányzati választások után sokakon eufórikus öröm lett úrrá, de vajon valóban lehetünk-e optimisták a jövőt illetően? Vajon lehet-e hosszútávú ez az összefogás, ha a mindennapjainkat és a politikai életet egyaránt megmérgezi a harag és a közöny?

2019. november 09. Tudatos.hu (2019. november 09., szombat 14:00)
44:47
00:00
Műsorvezetők: Neuman Gábor
A Tudatos.hu szombati adásában Neuman Gábor első vendége Péterfy Gergely író volt, aki bár maga is örül a választások eredményének, mégsem olyan derűlátó, mint sokan mások. A NER az elmúlt években a személyes kapcsolatainkra is hatással volt. Könnyen sétálunk bele a jó ember - rossz ember szembenállásának csapdájába egy olyan légkörben, ahol a politika a morállal köti össze a létezést.

 
Péterfy Gergely
Fotó: Kárpáti Iván / Klubrádió
 

A Kádár-rendszer és a 2010 óta épülő NER között lehetetlen nem észrevenni a hasonlóságokat, áthallásokat. Hogyan csúszhatott bele egy ország ugyanabba a depresszióba és opportunizmusba, amelynek a végét olyan fellélegzéssel ünnepelte a rendszerváltáskor?

Példát persze a közönyre és az összefogásra is látunk - kérdés, hogy hosszú távon a harag táplálta közönyünk, vagy a reményteljes összefogás kerekedik felül.

A műsor második részében Gáspár Ágnes protokollszakértő és Fesztbaum Béla színművész segítségével arra kerestük a választ, hogy a színházi közönség és a színházi viselkedési szabályok mennyit változtak az elmúlt harminc évben. Felszabadultabb színházba járók lettünk-e az utóbbi évtizedekben? Vannak-e ma olyan színészlegendák, mint annak idején Latinovits vagy Gábor Miklós; mit jelent a sztárság napjainkban?

Címlapi kép: Fesztbaumbela.hu

Tudatos.hu
2019. november 9. szombat 14:00
Műsorvezető: Neuman Gábor
Szerkesztő: Barna Zsuzsa