„Klubrádió
Örömzene

"Annyifelé sodort az élet..." – Fekete Jenő blues zenész a Klubrádióban

7/11/2019 11:56

| Szerző: Klubrádió

A keddi Örömzenében Fekete Jenő, a legendás blues zenész volt a vendégünk, akivel az augusztus végén megjelent első szólóalbumáról beszélgettünk, és közben igyekeztünk minél több dalt is bemutatni. A sárarany című lemez anyaga 30 évnyi zenészlét sűrítménye, és egyben egy óriási meglepetés, egy új művészi korszak nyitánya.

2019. november 05. Örömzene (2019. november 05., kedd 21:00)
52:33
00:00
Műsorvezetők: Ámon Betti
Több mint 30 éve van a pályán, a blues zene egyik meghatározó gitárosa - az egykori Palermo Boogie Gang és Muddy Shoes zenekarok frontembere már rengeteg zenész koncertjein, albumain közreműködött - mégis csak idén augusztusban jelent meg első szólólemeze Fekete Jenőnek. .

Az eredetileg szobrász-végzettségű Fekete hazai blues-kocsmák mellett rendszeresen fellép klubokban, fesztiválokon, de gyakran vendégszerepel külföldön is. Bár az év elején még betegséggel küszködött és nem tudott színpadra lépni, a nyár végén már lemezbemutató koncerttel tért vissza, az A38 színpadán mutatta be a sáraranyat

Az adás előtt a kameránknak is nyilatkozott Fekete Jenő.

A Sárarany lemez különlegessége nemcsak a sok közreműködő, hanem az is, hogy magyar nyelven szólalnak meg a dalok. Noha a blues igazi nyelve az angol, Valla Attila szövegei Fekete Jenő és más közreműködő énekesek előadásában mégis a helyén vannak. Igaz, a lemez sem egy egyszerű blues lemez, hangzása egyszerre füstös blues, mámoros rock'n'roll, de rock, jazz, funky és pop elemek is megtalálhatók az albumon.

A rengeteg közreműködő közt ott van a szinte állandó zenésztárs Horváth Misi szájharmónikás és a régi zenésztárs Szabó Tamás, aki szintén herflizik; Horváth Charlie és Voga Viki énekesek egy Mester Tamás által írt duettet adnak elő; basszusgitáron Tomor Barnabás (Hendrix Project), nagybőgőn Pengő Csaba játszik; Mezőfi István (Fifi), Gyenge Lajos és „Döglégy” Zoltán a doboknál; Juhász Anikó klasszikus gitáron, Pulius Tibor (Supernem), Pulius Tamás, Nagy Ádám (Roy és Ádám); a billentyűk mögött pedig Nagy Szabolcs, Szebényi Dani (Kowalsky meg a Vega), Pulius Tomi (Mocsok 1 Kölykök, BAAB) és Bacsa Gyula (Hiperkarma). Egyúttal egy rögtönzött akusztikus koncertet is kaptunk a blues zenésztől.

Iratkozzon fel a Klubrádió YouTube-csatornájára!

FELIRATKOZOM:

Örömzene
2019. november 5. kedd 21:00
Szerkesztő-műsorvezető: Ámon Betti