„Klubrádió
Esti gyors

Alkalmatlan Gergely, Alkalmas Viktor - Selmeci János jegyzete

19/06/2020 18:02

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

”Jogállamban a pénz a fegyver”, ebben az orbáni autokrata hibrid izében amiben élünk pedig főleg, nem véletlenül gyűjti a nagyfőnök magához, majd osztja újra ő a javak többségét. Orbán Viktor nem szereti, ha tőle független, nem államilag finanszírozott szereplők egyáltalán léteznek.

2020. június 19. Esti gyors-részlet (2020.06.19. Selmeci János jegyzete)
02:00
00:00
A mindenre is alkalmas kormány miért az alkalmatlan Karácsony Gergelytől várja, hogy felújítsa a Lánchidat? Ha ez annyira fontos, és tényleg veszélyes a híd, Karácsony meg késlekedik, akkor miért nem lép közbe Orbán Viktor, és miért jár kevesebb állami támogatás nemzeti örökségünk és a hídon közlekedő magyarok védelmére, mint amennyit minden év végén a határon túli fociakadémiák között szétosztanak?

Ezeket a logikus kérdéseket tehetnénk fel, ha nem Magyarországon élnénk, és nem tudnánk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében az ellenzéki főpolgármester nem csinálhat csak úgy valami hasznosat. Működtetheti a várost az alamizsnából, amit a budapesti adófizetők pénzéből a magyar kormány hajlandó neki visszajuttatni, magyarázkodhat a késő buszok, kidőlő fák és az autósok életét a kormánypropagandában naponta megjelenő publicisztikák szerint mára ellehetetlenítő kerékpársávjai miatt, de jót tenni azt nem fog. Azt itt csak az államtól érdemes várni.

”Jogállamban a pénz a fegyver”, ebben az orbáni autokrata hibrid izében amiben élünk pedig főleg, nem véletlenül gyűjti a nagyfőnök magához, majd osztja újra ő a javak többségét. Orbán Viktor nem szereti, ha tőle független, nem államilag finanszírozott szereplők egyáltalán léteznek, nincs szüksége rá, hogy az ellenzéki polgármesterek sikereket érjenek el, rohadjon szét az út, ameddig az állam nem újítja fel, éhezzen a nyugdíjas a nyugdíjprémiumig és a választási krumpliig, a polgármesterek pedig kritika és valódi politizálás helyett járuljanak a kasszához, a nép pedig lehet hálás a támogatást kilobbizó helyi fideszes képviselőnek és a kormánynak. A Lánchíd is fel lesz újítva, persze késve és drágán, de Orbán Viktornak kell majd megköszönni.

Akár még a kétharmad is elmehet azon, ha Budapest megharagszik a kormányra, de a rendszer már kész van, forrást nem fog kapni az ellenzék, ne adj Isten még mutatnának valami alternatívát. A politikához pénz kell, és abból annyi lesz, amennyit Orbán Viktor adni akar.

Miért adna annyit, amennyiből már le tudják váltani?

Selmeci János jegyzete a 2020. június 19-i Esti gyorsban hangzott el.