„Klubrádió
Café Péntek

Akinek mindig minden sikerül

10/06/2022 16:39

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Café Péntekben ellátogattunk egy múzeummá váló Bauhaus-villába, a könyvhétre, egy kiállításra, egy filmfesztiválra és egy fiatal csembalóművészhez is, tartsanak velünk a kultúra birodalmába.

2022. június 10. Café Péntek (2022. június 10., péntek 20:00)
55:13
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Ezen a héten is sok figyelemreméltó, fontos dolog történt, például megnyílt a 93. Ünnepi Könyvhét, amelyen a megnyitó beszédet Nádas Péter mondta – ebből is hallhattak részleteket Café Péntekben.

A könyvhét megnyitója Nádas Péterrel
 
A könyvhét megnyitója Nádas Péterrel
Fotó: Váradi Júlia / Klubrádió
 

Aztán átadták az idei, a 10. Friss Hús nemzetközi rövidfilmfesztivál díjait, amelyen a magyar fiatal alkotók kimagaslóan jól szerepeltek. Erről beszélgettünk az alapítóval, Deák Dániellel.

AaTóth Franyó Thaiföldön élő magyar festőművész ezúttal a monszun természeti következményeit dolgozta fel, ezekből az alkotásokból nyílt kiállítás a Várfok Galériában. A festőt kérdeztük erről.

Aatóth Franyó
 
Aatóth Franyó
 

Fábri Flóra Németországban élő csembalóművésznek valahogy mindig minden sikerül. Hogy ez minek köszönhető, arról faggattuk.

Végül egy gyönyörű modernista villában beszélgettünk Ritoók Pál művészettörténésszel, a még mindig fel nem épült Építészeti Múzeum osztályvezetőjével, a felújított Walter Rózsi-villában bemutatott kiállításról.

A felújított Walter Rózsi-villa
 
A felújított Walter Rózsi-villa
 
 
 

Az adást a lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Café Péntek
2022. június 10. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia