„Klubrádió
Hetes Stúdió

A rendkívüli jogrend váratlan következményei – Hetes Stúdió-ajánló

7/11/2020 14:42

| Szerző: Klubrádió

A romák helyzetéről, a rendkívüli jogrend helyi következményeiről, európai terrortámadásokról és a Trump mellett kitartó republikáusokról volt szó a Hetes Stúdióban. A második órában újságíró kollégákkal vitattuk meg a hét eseményeit.
A műsorvezető: Lampé Ágnes.

2020. november 07. Hetes Stúdió (2020. november 07., szombat 15:00)
105:18
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter
A magyarországi etnikai egyenlőtlenségek évtizedek óta változatlanok, és leginkább a romák helyzetéhez kapcsolódik. Kormányok és a politikai színezet változása ellenére az oktatási, egészségügyi és munkaügyi körülmények nem javulnak számukra. A témában Jánky Béla szociológust kérdeztük.

Cigánytelep Tiszavasváriban

Újabb terrortámadások Európában: Lefejeztek egy tanárt Franciaországban, aki az óráján a diákjainak megmutatta a Mohamed-karikatúrákat. Majd Nizza, ahol a merénylő egy székesegyházban támadt a hívekre, és végül Bécs, ahol egy férfi a belvárosban több helyszínen lövöldözött ártatlan emberekre. Van összefüggés a támadások között? Egyáltalán, mi lehet a háttere az akcióknak? Gyarmati István biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

A rendkívüli jogrendnek sok váratlan következménye is van. Elmaradnak az időközi választások és a helyi népszavazások. Pilismaróton például vasárnap választottak volna polgármestert és képviselőtestületet. A település előző vezetői azért mondtak le, mert egy hatalmas kavicsbánya nyitását engedélyezték a Dunakanyar üdülőövezetében, és a társadalmi tiltakozás miatt nem maradhattak a helyükön. A helyszínen Józsa Márta járt.

Érthetetlen, miért nem hátrálnak ki a republikánusok Donald Trump mögül, miközben szinte bizonyos, hogy Joe Biden lesz a következő amerikai elnök – így látja legalábbis Thomas Melia, volt amerikai külügyi államtitkár-helyettes, akivel Csernyánszky Judit készített interjút.

A műsor második felében, négy órától Ónody Molnár Dórával, a Jelen újságírójával, Jandó Zoltánnal, a G7 újságírójával és Bolgár Györggyel beszéltük át a hét legfontosabb politikai eseményeit.

Hetes Stúdió
2020. november 7. szombat 15:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes
Szerkesztő: Herskovits Eszter

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás