„Klubrádió
Café Péntek

A ramentől az anime-ig

11/02/2022 16:26

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Megnyílt a Göncz Árpád Emlékhely, és a Mai Manóba is bekukkantottunk egy fotókiállításra. Emellett filmfesztiválokra koncentrált az adás, a FinnAgora és a Berlinale mellett a hamarosan kezdődő Online Japán Filmfesztiválra, ahol ingyen nézhetünk japán filmeket otthonról.

2022. február 11. Café Péntek (2022. február 11., péntek 20:00)
53:36
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Gyönyörű régi gyerekrajzok, színes katonákról, harci gépekről. Aztán egy hajdani bizonyítvány, tiszta kitűnő. Egy régi fényképezőgép, sok régi fotó és persze rengeteg könyv, köztük néhány saját írás, sok remek műfordítás. Ezeket is megtaláljuk a hangulatos kis lakásban a Bécsi út 88.-ban, a 100 éves születésnapra elkészített Göncz Árpád Emlékhelyen. A Café Péntekben rá emlékeztünk Iványi Gáborral és Kuncze Gáborral.

 
Göncz Árpád a Parlamentben
Fortepan
 

Aztán Peer Krisztián költő idézte fel a minapi tárlatvezetésén elmondottakat a Mai Manó Galériában látható fotókiállításról, amely egy francia műgyűjtő különleges látásmódját tárja elénk.

Rövidesen kezdődik az Online Japán Filmfesztivál, izgalmasnak ígérkező japán filmek egész sorát, szám szerint húszat - a klasszikustól (Kuroszava) a kortársig, a vígjátéktól az anime-ig, a dokumentumfilmtől a feminista drámáig mindenfélét - nézhetjük otthonról ingyen. Tóth Timea, a Japán Alapítvány munkatársa segített ezekben eligazodni.

Ahogy a FinnAgora hamarosan kezdődő finn filmjeiről is beszélgettünk Rebekka Vilhonnennel.

finn filmek
 

Végül az éppen most induló Berlinale volt a téma Csákvári Gézával.

Berlinale
 
Café Péntek
2022. február 11. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia