„Köszönjük,
Café Péntek

Nem találunk szavakat

28/01/2022 17:54

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Café Péntekben bekukkantottunk a most megnyílt Esterházy Péter és Gitta Könyvtárba, a Q Contemporary Gyűjteménybe, a Deák Erika Galériába, és egy kétnyelvű Babits-kiadásról, illetve annak filmes feldolgozásáról is szó volt. 

2022. január 28. Café Péntek (2022. január 28., péntek 20:00)
53:12
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

"Nem találunk szavakat" – többek között ez az Esterházy-idézet is olvasható Esterházy Péter és felesége, Gitta tizenkétezer-száztizennyolc kötetes könyvtárának polcai fölött. Mostantól szerencsére megtalálhatjuk majd a fontos szavakat  a múlt héten átadott gyönyörű könyvtárban az evangélikus egyház Szentkirályi utcai épületében. A Café Péntekben erről a remek hírről kérdeztük Prőhle Gergelyt, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelőjét és az író fiát, Esterházy Marcellt.

Prőhle Gergely a könyvtár megnyitóján
 
Prőhle Gergely a könyvtár megnyitóján
Evangélikus Országos Gyűjtemény Facebook-oldala
 

A műsorban még bemutattuk Babits Mihály a Jónás könyve angol és magyar nyelvű, gyönyörűen illusztrált kiadását, és az ebből készült filmet a rendezővel, Katona Zsuzsával.

Jónás könyve - The Book of Jonah
 
Jónás könyve - The Book of Jonah
 

Szó volt a Q Contemporary Gyűjtemény kiállításáról Budapest szívében, a gyűjtemény vezetőjével, Dénes Andreával beszélgettünk.

Végül a Vizuális játékok címmel nyílt Fajó János életműkiállítás kurátora, Lépold Zsanett mesél a kiállításról a Café Péntekben.

Café Péntek
2022. január 28. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia