„Köszönjük,
Hetes Stúdió

A politika ma: vitatkoznak a vitáról – Hetes Stúdió ajánló

25/05/2024 12:00

| Szerző: Józsa Márta/Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Az orosz hackertámadásokról, a gödi Samsung-gyárról és a politikai vitáról szóló vitáról beszélgetünk ma a Hetes Stúdióban, ahol szó lesz arról is: a holokauszt idején nem tudott védekezni a zsidóság, most azonban van katonasága, ez a baj.

2024. május 25. Hetes Stúdió (2024. május 25., szombat 15:00)
55:44
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

A szuverenitásvédelmi hivatalhoz fordult a Transparency International Magyarország, hogy vizsgálja ki a külügyminisztériumot ért orosz hackertámadásokat. Ligeti Miklóssal, a szervezet jogi igazgatójával beszéljük meg a részleteket.

 
Ligeti Miklós
 

A holokauszt idején nem tudott védekezni a zsidóság, most azonban van katonasága, ez a baj - többek között erről is beszélt az Izraeli Védelmi és Nemzetbiztonsági Fórum igazgatója, valamint az Izraeli Fegyveres Erők szóvivői osztályának a képviselője a Klubrádiónak abból az alkalomból, hogy a Danube Intézet fórumot szervezett a jelenlegi helyzet megvitatására. Nem várt események hatására óriási és kisebb incidensbe is trokolló palesztin tiltakozás fóruma is lett a rendezvény. Csernyánszky Judit összeállítása.

Vagy hazudik a kormány, vagy illegálisan működik a gödi Samsung gyár jó része – állítják civilek, akik csütörtökön e is zárták az üzemhez vezető utakat. A részleteket Simon Gergellyel, a Greenpeace vegyianyag szakértőjével beszéltük meg.

A politikai vita ma gyakorlatilag annyit jelent, hogy vitatkoznak a vitáról. Ez nem volt mindig így, a rendszerváltás előtt, alatt és után élvonalbeli politikusok nagy nyilvánosság előtt vitatták meg a közügyeket. Mi volt a sajtó szerepe a politikai átalakulásban – erről Józsa Márta beszélgetett Kardos Ernő újságíróval, aki éveket töltött a Parlament folyosóin azért, hogy nyilvánossá tegye a politikai vitákat és döntéseket.

2024. május 25. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. május 25., szombat 16:05)
52:43
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

És végül megbeszéljük a hetet Weil Zoltánnal, az egriszin.hu újságírójával, Selmeci Jánossal a Klubrádióból és Bolgár Györggyel. 

 
Weil Zoltán, Bolgár György, Józsa Márta, Neuman Gábor, Selmeci János. Fotó:
Mátyus László
 

Hallgassák a Klubrádión 3 órától!