„Klubrádió
Szerepvállalás

A politika – ahogy a fiatalok látják

30/07/2023 14:05

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A politikát a fiatalok szemével látó Balzac nevű YouTube csatorna alapítóival és a hátrányos helyzetű települések lakóin segítő Adománytaxi programvezetőjével beszélgettünk a Szerepvállalás szombati adásában.

2023. július 29. Szerepvállalás (2023. július 29., szombat 13:00)
24:25
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Két középiskolás ötlete nyomán született meg a Balzac nevű YouTube csatorna, amelynek célja, hogy a fiatalok szemszögéből mutassa be a politikát és a közéletet. Weiner Dani és Kenyeres Kristóf azt szeretnék, ha a korosztályuk könnyen érthető módon tudna tájékozódni a közéleti kérdésekről.

Vajon mi indította őket arra, hogy saját médiumot alapítsanak, és hogyan dolgozzák fel a számukra fontos témákat? Erről kérdeztük a Balzac két társalapítóját.

A műsor második felében a két középiskolás eddigi egyik legfontosabb videója kapcsán Mátrai Ildikóval, az Adománytaxi programvezetőjével beszélgettünk. A kezdeményezés ötlete még a 2015-ös menekültválság idején fogant meg, amikor láthatóvá vált, hogy milyen sokan, sokféleképpen szeretnének és tudnak segíteni, ahogy az is, hogy ha adományozásról van szó, hihetetlen lehetőségeket rejt a főváros.

 
Ezt is az Adománytaxi vitte. Forrás:
Facebook
 

A szervezet önkéntesei azóta is házhoz mennek az adományokért, amelyeket hátrányos helyzetű településekre szállítanak.

Szerepvállalás
2023. július 8. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Borbála