„Klubrádió
Szerepvállalás

Meseolvasási rekordot döntöttek Csömörön

2/07/2023 12:55

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Szombati műsorunkban bemutattunk egy applikációt, amely autista gyerekek és szüleik életét teheti könnyebbé. Az adás második felében a csömöri olvasómaratonról emlékeztünk meg. 

2023. július 01. Szerepvállalás (2023. július 01., szombat 13:00)
23:05
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport és az Autisták Országos Szövetsége egy olyan informatikai applikációt fejleszt közösen, amely autista gyerekek és szüleik életét teheti könnyebbé. A nemzetközi szinten is egyedülálló programról Havasi Ágnest, az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport kutatásvezető-helyettesét kérdezte a műsorvezető.

Mesélt arról a példatárról is, amit a kutatócsoport jelenleg is fejleszt, és amely mindennapi pedagógiai dilemmákra kínál majd gyakorlati megoldásokat pedagógusok és gyógypedagógusok számára.

Az adás második felében egy új magyar rekordól számoltunk be. A "Mesélj, Csömör! Olvass velünk!" 168 órás felolvasómaraton keretében 7 napon és 7 éjszakán át sikerrel döntötték meg a megszakítás nélküli csoportos váltó meseolvasás fennálló időtartam rekordját.

A kísérlet több mint tízezer perce alatt a település lakói és a vendég felolvasók 495 művet olvastak fel. A legfiatalabb résztvevő egy 6 éves kisfiú volt, a legidősebb felolvasó nyáron tölti be 84. életévét.

Bihari Réka, a Csömöri Kulturális Összeesküvés Mozgalom egyik képviselője avatott be a részletekbe.

Szerepvállalás
2023. július 1. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori