„Klubrádió
Reggeli gyors

A OLAF meghajolt az Elios-ügyben

2/09/2021 10:05

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Bírósági döntés mondja ki, hogy az OLAF-nak ki kell adnia az Elios-ügy nyomozati anyagát. Homoki Andrea, az Eleven Gyál képviselője szerint ez egyben precedenst teremthet.

2021. szeptember 02. Reggeli gyors - részlet 21.09.02. Homoki Andrea
09:47
00:00

Az Európai Bíróság szerdai döntésének értelmében az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) hozzáférhetővé kell tennie, az egykor Tiborcz István érdekeltségébe tartozó az Elios Zrt-vel kapcsolatos nyomozás aktáit.  Aközvilágítási projekt egyik érintett helyszíne volt Gyál is.

Homoki Andrea, az Eleven Gyál képviselője, civil aktivista a Klubrádióban arról beszélt, hogy a beruházás előtt körülbelül 640 helyen volt hiányos a világítás. Azonban a 260 millió forintos beruházást követően ezek a "sötét foltok" nem tűntek el, sőt még még szembetűnőbbé váltak. Ekkor, 2016-ban kezdett el a szervezet az üggyel foglalkozni.

Hozzátette, a jelentés kiadását első körben elutasította az OLAF, ezért a szervezet a TASZ tanácsára fordultak a bírósághoz. Míg a jelentésre várnak, a Társaság a Szabadságjogokért szakembereivel együtt azt vizsgálják bizonyos, pénzügyi adatokat nem tartalmazó mellékletek alapján, hogy lehet-e precedenst teremteni ezzel az üggyel.

 
Közvilágítás Gyálon (Damjanich utca, 13 hiányzó lámpatest), Elios-ügy; forrás: Eleven Gyál civil szervezet
Facebook
 

Az önkormányzat azt ígérte, hogy a hiányzó lámpákat 2022-ben lámpákat pótolni fogják.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Homoki Andreával
2021.09.02., csütörtök 7:12
Riporter: Mérő Vera