„Klubrádió
Hetes Stúdió

A bizalmatlanságban az a jó, hogy nem tudsz kiábrándulni – Hetes Stúdió ajánló

6/03/2021 14:29

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz távozása a néppárti frakcióból; színházi kultúrharc; a kormányzati tájékoztatás hiánya, a bizalmatlanság és bizonytalanság – ezek voltak a fő témák a Hetes Stúdióban.

2021. március 06. Hetes Stúdió (2021. március 06., szombat 15:00)
104:16
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter
Kilépett a Fidesz az Európai Néppárt frakciójából, pontosabban: bejelentette a szakítást, mielőtt kidobják. Orbán Viktor szerint a Néppárt a baloldal csatolmánya lett, ezért fel kell építeni az új jobboldalt Európában. De mi lesz most valójában? Hogyan érinti a Fideszt – és persze minket – a szakítás a legnagyobb konzervatív pártcsaláddal? Jávor Benedeket, volt uniós képviselőt, a fővárosi önkormányzat brüsszeli irodájának a vezetőjét kérdeztük.

Újabb lendületet vett a kultúrharc, ezúttal a POSZT-ot vették célba. A pécsi színházi találkozó a színházi világ talán legfontosabb eseménye volt, de a kormánynak ha az oltások megszervezésére nem is, a POSZT megsemmisítésére azért jutott ideje. Jordán Tamás színésszel, a POSZT egyik alapítójával beszélgettünk.

A bizalmatlanságban az a jó, hogy nem tudsz kiábrándulni. Viszont az a rossz, hogy lelkesedni sem tudsz miért. Az elmúlt egy év legnagyobb kihívása pedig az volt, hogy egyik pillanatról a másikra el kellett fogadnunk  életformánk gyökeres megváltoztatását. S noha bezárkóztunk, elszigetelődünk egymástól, mégis sokkal globálisabb lett az életünk: ma már egy kis faluban is tudni akarják az emberek, mi történik a covid-betegekkel a túlparton. Régen, nem így volt. Csernyánszky Judit interjúzott Ivan Krastev politikai elemzővel. 

A legtöbb kattintással büszkélkedő állami honlap minden bizonnyal a Magyar Közlöny volt pénteken. A teljes kereskedelmi és szolgáltatási szektor valamennyi szereplője azért kattintgatott folyton a több mint fél napig elérhetetlen kormányzati oldalra, hogy megtudja: mit tehet és mit nem tehet hétfőtől, mit csináljon az árukészletével, a megrendeléseivel, és egyáltalán, mit ígérjen annak a partnerének, aki éppen ezek miatt bombázza folyamatosan kérdéseivel. Az utolsó lezárás előtti munkanap közepén az még volt az nem világos hogy mi és hogyan maradhat nyitva, de szerencsére azt már tudni lehetett, hogy mennyi bírságot kell fizetnie annak, aki nem tartja be a nem közölt intézkedéseket. Amelyek elsőként egy autós honlapon szivárogtak ki. Mit tehetünk meg hétfőtől, és mit nem, hol vásárolhatunk és mit? Józsa Márta bevásárlókosara.

A második órában Dési János műsorvezető megbeszélte a hét legfontosabb eseményeit Bolgár Györggyel és Józsa Mártával.

Hetes Stúdió
2021. március 6. szombat 15:00
Szerkesztő: Herskovits Eszter