„Klubrádió

SMS-ben kér elnézést a kormány

5/03/2021 13:19

| Szerző: Klubrádió

Az oltási adatok összekveredése miatt kaptak SMS-ben téves tájékoztatást az oltásra várakozók. Akik értesítést kaptak, azokat a későbbiekben oltják majd be. György István azt is hozzátette, hogy a hétvégére tervezett 74 ezer vakcina beadását is későbbre halasztják. Az érintettek sms-t fognak kapni, amiben elnézést kérnek.

Az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján György István államtitkárnak kellett megmagyaráznia, hogy a napokban miért kavarodtak össze az oltási adatok, ami miatt egyeseket a lakóhelyüktől jóval távolabb kellett volna utazniuk az oltásért, mások pedig idő előtt kapták volna meg a második adagjukat az AstraZenecából – írja a 444.

Az államtitkár azt mondta, hogy az AstraZeneca esetében egy sms-kiértesítéses technikát alkalmaztak, amit az állami adatbázisban jelentkező szinkronizációs problémák miatt most felfüggesztettek. Akik megkapták ezeket az sms-eket, azokat emiatt későbbi időpontban fognak beoltani.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
György IstvánFotó: MTI/Kovács Attila
 

Azt is hozzátette, hogy a hiba miatt 74 ezer adagot kell később beadni. Azt mondta, hogy az oltási program egyébként ütemesen halad, és ennek csak egy eleméről beszélünk, az AstraZeneca esetéről. Az érintettek sms-t fognak kapni, amiben elnézést fognak kérni tőlük, amiért kellemetlenséget okoztak.

A jövő héten 400 ezer vakcinát terveznek beadni.