„Klubrádió
Megbeszéljük...

500 leadóponton várja az aHang az üres konzultációs íveket

4/12/2023 19:40

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Az aHang támogatói tették lehetővé, hogy országszerte több mint 500 ponton lehessen leadni az üresen hagyott nemzeti konzultációs íveket. A gyűjtésük célja elejét venni a hazug kampányoknak, amik azt harsogják, a magyarok 97 százaléka egyetért a kormánnyal mondta Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

2023. december 04. Megbeszéljük-részlet (2023.12.04.) Szalóki Viktor
11:19
00:00

A civilek széleskörű aktivitása azt bizonyítja, hogy "az embereknek elegük van ebből a hazug közpénzpocsékolásból, amit nemzeti konzultáció néven folytat a kormány" – mondta Szalóki Viktor, az aHang szóvivője. Hozzátette, "a kormány saját játékszerét tudjuk ellenük fordítani és megmutatni, hogy nem Brüsszel, Soros vagy Gyurcsány ellen szeretnénk álkonzultációt folytatni, hanem mi igenis valódi kérdésekben szeretnénk véleményt mondani."

Minél több ívet gyűjtenek össze, annál inkább elejét fogják venni annak, hogy újabb hazug plakátkampányok lepjék el az országot, azt hirdetve, hogy a magyar emberek 97 százaléka egyetért a kormánnyal – magyarázta a szóvivő. 

A saját vagy összegyűjtött üres konzultációs íveket már több mint 500 helyszínen lehet leadni. A leadópontok listája a 7igen.hu oldalon érhető el. Szalóki szerint rengeteg magánember csatlakozott a kezdeményezéshez "leadópontként", akik a saját postaládájukban gyűjtik az papírokat, de több vállalkozás, bolt és vendéglátóegység is megtalálható a térképen, sőt vannak olyan pártok is, amelyek az irodáikban fogadják a konzultációs íveket, de postai úton is el lehet küldeni azokat.

A január végéig tartó kampány célja, hogy 1 millió konzultációs ívet gyűjtsenek össze. Szalóki előrebocsátotta, hogy az összegyűjtött ívek sokaságát egy köztéri installáció formájában szeretnék visszaadni demonstratív jelleggel.

A teljes beszélgetést a fenti lejtászóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Szalóki Viktorral
2023. december 04., hétfő 16:45
Riporter: Bolgár György