„Támogassa
Publicisztika
Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete

Nem számítanak a szakmai vélemények, a műszaki és egyéb okok egy politikailag felértékelt terv megvalósításakor. Csak az számít, hogy a kormány vezetője mit akar. És hogy mit akar általa például egy igazi nagyvezér, a kínai kommunista párt és kormány első embere, Hszi Csin-ping. Rózsa Péter jegyzetében a zalai olajmezőtől és Rákosi elvtárstól jut el napjainkig.

Brancs – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Brancs – Szénási Sándor jegyzete

Az, hogy Orbán és Gyurcsány egy brancs lenne, első pillantásra azt jelenti, hogy a jelenlegi rendszert ketten állították elő, ami azért hazugság, mert Orbánt semmilyen nyomás nem kényszerítette egy autokrácia kiépítésére, viszont az nem hazugság, hogy Gyurcsány kormányzása gyakorlatilag minden féket eltakarított Orbán útjából.

Kétszer nem léphetsz ugyanabba a Halász Jánosba – Dési János jegyzete
Publicisztika

Kétszer nem léphetsz ugyanabba a Halász Jánosba – Dési János jegyzete

Diktatúrácska van itt kérem, a parlament ma nem izgalmasabb hely, mint 1981-ben lehetett – s a büfé már akkor is jó volt. Igaz, a rendszerváltás magyar forradalma részben az akkori parlamentből indult, teljesedett ki – amiből persze nem következik, hogy most Halász János nem mondja el harmadszorra vagy negyedszerre ugyanazt a beszédét. Ha már elsőre ennyire bejött.

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete

Bőven van még amit tanulnunk Belgrádtól.  Például a héten a fideszes parlamenti többség elfogadta az Egyesült Arab Emírségek kormányával kötött gazdasági együttműködésről szóló megállapodást, amely a rákosrendezői pályaudvar területén megvalósuló úgynevezett mini-Dubaj-beruházást tartalmazza.

Fogadja el, Viktor! – Selmeci János jegyzete Meloni ajánlatáról

12/01/2024 18:02

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Mi volna ún. "magyar érdek", ha nem ez, csak kijjebb kell mászni kicsit Vladimir Putyin seg.. szóval izé, miniszterelnök úr, fogadja el Meloni ajánlatát, legyen egy picit több barátunk.

2024. január 12. Esti gyors-részlet (2024.01.12. Selmeci János jegyzete)
01:50
00:00

Ugyan nem szokták Orbán Viktor szemére vetni, de az európai politikában nem sokan csináltak nagyobb baromságot annál, mint amit a legnagyobb és legbefolyásosabb pártcsaládból való kilépés jelent egy kis kelet-európai ország kormánypártjának, ráadásul a frakciótlan nagy semmiért.

A Néppártból való búcsúért cserébe a Fidesz elüldözhette a CEU-t Magyarországról, aminek belpolitikai értelemben sem lehetett túl sok haszna (oktatási, nemzetközi kapcsolatok, demográfiai szempontból pedig csak kára), illetve listázhatta a külföldről támogatott civil szervezetek, akiket azóta is külfödről támogatnak, csak a lista nincs már sehol, ahogy a magyar kormánynak sincsenek már meg azok a barátai, akik esetleg megóvhatták volna attól, hogy blokkolják az országnak járó uniós forrásokat, szóval ha lenne néppárti tagság, talán még némi gazdasági növekedés is összejött volna 2023-ban, köszönjük Viktor.

Felcsillant most azonban a remény, legalábbis ha igaz, amit a Bloomberg írt, és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök tényleg meghívta Orbán Viktort a pártcsaládjába, cserébe Ukrajna pénzügyi támogatásért és a magyar-ukrán kapcsolatok javításáért. A Európai Konzervatívok és Reformerek a Fidesz-képviselők csatlakozásával akár a harmadik legnagyobb frakció is lehetne az EP-ben, azaz a magyar kormány emberei a tartalékcsapatból átülhetnének a kispadra, onnan pedig legalább néha becserélik az embert. Mi volna ún. "magyar érdek", ha nem ez, csak kijjebb kell mászni kicsit Vladimir Putyin seg.. szóval izé, miniszterelnök úr, fogadja el az ajánlatot, legyen egy picit több barátunk.

Pláne a Meloni, akivel úgy tűnik, uniós léptékben is számolni kell.

Orbán Viktor az Olasz Testvérek elnökével tárgyalt Brüssze
 
Giorgia Meloni és Orbán Viktor
 
Brüsszel, 2021. június 23. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) és Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnökének (j) találkozója Brüsszelben 2021. június 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2024. január 12-i adásában hangzott el.