„Klubrádió
Publicisztika
Szegény éhes magyar választó lakomája – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Szegény éhes magyar választó lakomája – Selmeci János jegyzete

És akkor jött Magyar Péter, aki eddig nem volt rajta az étlapon, bár nem tűnik tökéletesen finomnak, és félelmetesen hasonlít is az egyik korábbi főételre, de a reménytelenül éhes ellenzéki választóknak, akikkel már tényleg minden rosszat megetettek, most reményt ad arra, hogy legalább egy kicsit jól lehet lakni.

Csatamező vagy Lipótmező? – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Csatamező vagy Lipótmező?

Az Alapjogokért Központnak sikerült összetrombitálnia Budapestre Európa és a világ politikai söpredékét (nyilván költségvetési adóforintokkal bőkezűen felvértezve), akik kétnapos dzsemborijukkal próbálják megtámogatni a magyar miniszterelnök európai kampányát.

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete

A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

Pészah – Dési János jegyzete
Publicisztika

Pészah – Dési János jegyzete

Nem kell az egyiptomi szolgasághoz mérni természetesen a helyzetünket, mert haj' de örült volna az az egyiptomi rabszolga, ha csak az lett volna a gondja, hogy elveszik a színházát, meggyalázzák a moziját, birtokba veszik a könyvkiadását, leigázzák az iskoláját, félkegyelmű nyaloncokkal hazudják tele a világot és ellopják még, a... hmm mi is legyen a példa.... Megvan! Ha a fáraó kedvenc gázszerelője a nevére veszi a piramisokat és az egész Nílus partot felparcellázza, lebetonozza és jó pénzért kiárusítja.

Csillag István: Tízévente

29/05/2023 20:17

| Szerző: Csillag István

"A szépen, nemesen és választékosan élő Orbán-elitnek Orbán nyomdokaiba lépve el kell jutnia a közpénz magáncélra való felhasználásától (sikkasztás), az ellenfél ellenséggé nyilvánításáig, majd a közösen elfogadott szabályok saját személyes érdekeikre írásától az idegen érdekek gátlástalan kiszolgálásáig."

1992, 2002, 2012, 2022. Ha látnok lennék, azt gondolnám, hogy Orbán nem véletlenül tízévente lép át egy újabb piros vonalat. 1992-ben a később elhíresült székházügyből, a Fidesz számára megszerzett valamikori Tisztiház előszerződéssel történő értékesítéséből származó pénzből alapozta meg saját és politikai családja felkapaszkodását, ennek a pártja belső nyilvánosságát megkerülő akciónak a segítségével centralizálta a saját kezébe a Fideszen belüli irányítási jogokat. 2002-ben a tovább-kormányzás lehetőségét elveszítve, a Dísz téren elmondott beszédében létrehozta a „kettős hatalmat”, amikor nem a pártját, hanem a személyes irányítása alatt létrehozandó polgári köröket nyilvánította az ország, a haza legitim, elismert képviselőinek. 2012-ben az ország alkotmányos rendjét, intézményrendszerét meghatározó Alkotmányt kizárólag az általa személyesen kiválasztott képviselőkkel és nem az Országgyűlés egészével váltatta fel a személyes korlátlan jogait legitimáló Alaptörvénnyel és sarkalatos törvényekkel. 2022-ben nyakló nélküli közpénzszórással, háborús fenyegetéssel, és az orosz agresszió nyílt támogatásával győzedelmeskedett az ellene szerveződött ellenzéki összefogás ezek nélkül is meglehetősen tehetetlen (hiszen se pénzük, se szabad médiahozzáférésük, se a választási szabályokat kiegyensúlyozó lehetőségeik nem voltak) erői felett. Orbán feljutott a csúcsra.

 
eredeti fotó: MTI
 

Mintha kezdettől fogva az általa egy időben felkapott Harari (Yuval Noah) izraeli történész könyveiből indult volna ki, aki a mesterséges intelligencia kapcsán jegyezte meg, hogy az embernek tízévente meg kell újulnia. Orbánnál a megújulás a valóságban a határok átlépését jelenti. Elsőre 1992-ben azt az erkölcsi határt lépte át, amely a közösségnek szánt pénz (Fidesz pártszékház értékesítése) magánzsebbe csorgatását, – akár időlegesen is – magáncélokra való igénybevételét (Orbán Győző gánti kőbányaszerzése) sikkasztásnak, de legalábbis erkölcsileg összeférhetetlennek tekinti. Másodjára 2002-ben azt a politikai határt lépte át, amelyik az ország nem rá és pártjára szavazó részét kiközösítéssel, a hazából való kitaszítással fenyegeti („a haza nem lehet ellenzékben”), ami a középkorban a kiközösített, kiátkozott elpusztításának a büntetlenségét ígérte. 2012-ben harmadjára a közös, mindenkire vonatkozó szabályokat saját bandériumának a tagjaival a saját képére, a saját akaratára formálta, ami által már senki sem bízhat a törvények mindenkire egyformán, egyaránt és pártatlanul kötelező erejében, ezzel eltakarította a jogállamiság maradékát. Végül, 2022-ben nyíltan Putyin zsoldjába szegődve – talán éppen a Petőfi-évfordulóra való készülődés hevében – „muszkavezetővé” vált, aki akár maga irányozná a kozákok dzsidáját a szabadság és szerelem költőjének a szívébe.

Sokan a Kötcsén 2009. szeptember 9-én elmondott Orbán-évértékelő beszédre úgy emlékeznek, mint amelyikben előre bejelentette a „nagy kormányzó párt, egy centrális politikai erőtér létrejöttét, amely képes lesz arra, hogy a nemzeti ügyeket …a maga természetességével képviseli.” Sokkal érdekesebb azonban az, hogy az „elit kultúrateremtésen keresztül fennálló kötelezettségéről” beszélt, „amennyiben szépen, nemesen és választékosan kíván élni.”  Az Orbánnál tízévente bekövetkezett erkölcsi, politikai, alkotmányos és nemzeti határok átlépése szempontjából ma már világosan látjuk, hogy mi is az ő mintaadó szerepe abban, hogy az általa vezetett elit szépen, nemesen és választékosan éljen. A szépen, nemesen és választékosan élő Orbán-elitnek Orbán nyomdokaiba lépve el kell jutnia a közpénz magáncélra való felhasználásától (sikkasztás), az ellenfél ellenséggé nyilvánításáig, majd a közösen elfogadott szabályok saját személyes érdekeikre írásától az idegen érdekek gátlástalan kiszolgálásáig.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB