„Köszönjük,
A lényeg

Zár alá vették Völner Pál és családja vagyonát

9/09/2022 07:15

Schadl György, akit annak ellenére nem váltottak le a bírósági végrehajtói kar éléről, hogy a férfit a rendőrség egy éve letartóztatásban tart vesztegetés, korrupció és számos más bűncselekmény miatt a lehallgatott telefonbeszélgetések szerint legalább 83 millió forint kenőpénzt adott át Völner János akkori igazságügyi minisztériumi államtitkárnak, aki cserébe olyan törvénymódosításokat kezdeményezett, amivel a végrehajtók minél gyorsabban meg tudtak szabadítani valakit az otthonától.

Az ügyben a hatóság Völner és családjának a vagyonát, bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat és céges üzletrészt is, zár alá vette. Völner fiának az autóját az utcáról szállították el, írja a 24.hu, amelynek Völner ügyvédje azt mondta, ezek törvénytelen intézkedések, mert állítása szerint Völner bankszámlájára korábban beérkezett parlamenti fizetése nem bűnös vagyon.

"Történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül" - mondta a lapnak Völner, aki szerint családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelemből származik. Ezért jogorvoslatot kértek, Papp Gábor védőügyvéd szerint felülbírálati indítvánnyal éltek az intézkedéssel szemben.