„Támogassa
A lényeg

Wolt: Nem korlátozzuk a futárok demonstrálását

18/07/2022 12:23

| Szerző: Klubrádió

A Wolt is csak a közösségi médiából értesült, hogy a futárok demonstrációt szerveznek hétfőre - mondta a futárcég ügyvezető igazgatója.

"A Wolt tiszteletben tartja a futár partnerek függetlenségét és véleménynyilvánítási szabadságát, így nem korlátozza vagy tiltja a futár partnerek számára a demonstrációkon való részvételt, ugyanakkor nem is buzdítja őket erre" - nyilatkozta Sabjányi László, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója a 444 kérdésére, hozzátéve, hogy a futár partnereknek is jelezték már, hogy a cég dolgozik azon, hogyan oldják meg a kata kiesését szeptembertől. 

"A Wolt operáció zavartalanul működött tovább a tüntetés ideje alatt is, mivel a rendszer nem előzetes időbeosztás alapján rendeli a futár partnerekhez a szállítási feladatokat, hanem a futár partnerek maguk dönthetik el, hogy mikor akarnak munkára jelentkezni" - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Hétfő reggel 7 órakor a futárok ismét tüntetést szerveztek a Margit hídhoz a katatörvény és a rezsicsökkentés csökkentése ellen. Legutóbbi értesüléseink szerint a tüntetés a Kossuth téren folytatódik.