„Klubrádió
A lényeg

Von der Leyen: Előrelépést értünk el

9/05/2022 21:17

| Szerző: Klubrádió

Bár az orosz kőolajembargóról nem sikerült megállapodni, az Európai Bizottság elnöke optimistán értékeli találkozóját a magyar miniszterelnökkel.

"A ma esti találkozó Orbán Viktor miniszterelnökkel hasznos volt a szankciókkal és energetikai biztonsággal kapcsolatos álláspontok tisztázására. Haladtunk, de további munkára van szükség. Össze fogok hívni egy videókonferenciát a régiós szereplőknek, hogy megerősítsük a térség olajipari együttműködését" - írta Ursula von der Leyen Twitter-bejegyzésében.

Az Európai Bizottság elnöke, miután másfél órát tárgyalt Orbán Viktorral Budapesten, az oroszok ellen tervezett olajembargóról – írja a 444.

Ursula von der Leyen váratlanul érkezett hétfőn Budapestre, már a strasbourgi repülőtéren szállt be, mire nyilvánossá vált az érkezése. Információink szerint a tágabb értelembe vett brüsszeli stábja se tudott előre az utazásáról.

Orbán Viktoron kívül Gulyás Gergely, EU-s pénzek elosztásáért is felelős miniszter, és Szijjártó Péter, orosz energiáért is felelős miniszter is jelen voltak a megbeszélésen.