„Klubrádió
A lényeg

Völner-ügy: Vizsgálatot indít a PTE

17/01/2022 12:44

| Szerző: Klubrádió

Miután a Völner-ügy nyomozati anyagának egy részlete nyilvánosságra került, a Pécsi Tudományegyetem hivatásetikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja miatt vizsgálatot indít a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke, Schadl György ellen, aki az egyetemen tanít.

Vizsgálatot indít a Pécsi Tudományegyetem azokkal az egyetemi vizsgákkal kapcsolatban, amelyek tisztaságát a Völner-ügy során született telefonlehallgatási jegyzőkönyvek megkérdőjelezik, mivel hivatalos etikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel – írja a hvg.hu.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, Schadl több alkalommal segített sikeres egyetemi vizsgákat "intézni" többek közt Völner Pál volt igazságügyminiszter-helyettes rokonának, valamint Rogán Antal kabinetfőnökének. Sőt, Nagy Ádám a főügyészség szerint olyan vizsgát is sikeresen letett, amire nem is tudott elmenni.

A lehallgatási jegyzőkönyvek szerint a Pécsi Tudományegyetemről érintett Mészáros Pál Emil tanársegéd, valamint az egyetem dékáni hivatalának vezetője, Kovács Béla is.

Az egyetem azt írta megkeresésünkre, hogy a belső vizsgálat lezárását követően tájékoztatják a közvéleményt – írta a 24.hu, melynek munkatársai szintén megkeresték az intézményt.