„Klubrádió
A lényeg

Völner Pál: Ha én egyszer kinyitom a számat

23/01/2023 09:05

A szerencsétlen embereket kisemmiző, számos bűncselekménnyel vádolt bírósági végrehajtói kar elnöke, Schadl György ügyében szintén meggyanúsított volt igazságügyi államtitkár lehallgatásáról közölt részeleteket a Blikk.

Hogyan fizették le? A botrány kipattanása után a családtagok hogyan akarták a vesztegetési pénzekből származó vagyont eldugni? - mindezekről hallhatók felvételek.

A lehallgatásokból kettőről írunk most: a legérdekesebb, amikor a meggyanúsítása után Völner Pál, az igazságügyi minisztérium egykori államtitkára arról beszél a feleségének, aki egy lefoglalt Porsche miatt "ezeket" "rohadt patkány mocskoknak" nevezte, hogy, lehet, majd vallomást tesz, és tud olyat mondani, "hogy egy-két embernek meginogjon a széke."

De nem volt jó véleménnyel az Emberi Erőforrások Minisztériumában dolgozókról sem, Schadlnak egyszer azt mondta a tárcáról: "egy trágyadomb".

"Tudod, én látom, ami az egészségügyben is zajlik, meg mindenhol. Egyszerűen, gyakorlatilag olyan embereket gyűjtenek össze a közszférába, akik sehol nem kellenek, csupa kisebbségi komplexussal rendelkező irigy, rosszindulatú, lusta ember."