„Klubrádió
A lényeg

Vizsgálja az ügyészség Schadlék visszadátumozási ügyét, amelyben egy 450 milliós ház 38-ért kelt el

30/01/2023 19:54

| Szerző: Klubrádió

Január elején derült fény Vajda Beatrix ügyére, akinek 450 millió forintot érő villája csupán 38 millió forintért kelt el. Az ingatlan végrehajtásáról szóló dokumentumot Vajda elmondása szerint visszadátumozták, tehát egy évvel korábbi dátum szerepel rajta, mint amikor az ingatlan ténylegesen elárverezték – idézi fel a Mérce.

Jámbor András, a Szikra Mozgalom országgyűlési képviselője írásban kérdezte Varga Judit igazságügyi minisztert az ügyről. A képviselő parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását is javasolta a végrehajtói kar ügyeinek felderítéséért. 

Varga Judit helyett Répássy Róbert államtitkár válaszolt Jámbor Andrásnak, aki korábban személy szerint tett ígéretet a végrehajtói kar átvilágítására. Válaszában azt javasolta az ellenzéki képviselőknek, hogy forduljon a végrehajtói kart ellenőrző testülethez. A bökkenő csupán az, hogy az ügy több olyan hivatalon, például a földhivatalon is átcsúszott, amelyeknek ellenőrizniük kellett volna a testületet és fel kellett volna figyelniük az anomáliákra – írják a cikkben.

A képviselő Polt Pétert is megkereste. A legfőbb ügyész válaszában közölte, hogy az érintett nő ügyvédje már kétszer tett feljelentést az ügyben, és Jámbor András levelét is feljelentésként értelmezik, amelynek alapján az ügyészség megkezdte a nyomozást.

A szóban forgó ingatlan végrehajtási-árverési eljárás hivatalosan dokumentumán egy évvel korábbi dátum szerepel, mint amikor az ingatlant ténylegesen dobra verték. Az ingatlan társtulajdonosa, Vajda Beatrix szerint az, hogy ezt "keresztül lehetett vinni a helyi bíróság és a földhivatal rendszerén is, ismét azt bizonyítja, hogy a korrupt végrehajtóknak a hatóságok tagjai között is voltak cinkosai".