„Köszönjük,
A lényeg

Vitézy bejelentette: Csütörtökig újraszámlálást kér

11/06/2024 13:28

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A Facebokoon tudatta.

"Csütörtökig lehet kezdeményezni a szavazatok újraszámlálását. Ezt meg fogjuk tenni. 76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel. Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni" – jelentette be Vitézy Dávid a Facebookon.

Vitézy azt ígérte: "bármi is lesz az erre feljogosított szervek döntése, a jogerős döntést el fogom fogadni. Ha Karácsony Gergely győzelme jogerős lesz, gratulálni fogok neki - persze, ha addigra hajlandó felvenni a telefont, amit két napja nem sikerül.

Mint hétfőn mi is megírtuk: A főpolgármester-választáson leadott szavazatok 100 százalékának összesítése szerint Karácsony Gergely 47,53 százalékot ért el, Vitézy Dávid pedig 47,49-et. A kettejük eredménye közti különbség mindössze 324 szavazat. Vitézy már vasárnap este jelezte: újraszámoltatná a voksokat. Ezt azonban csak törvénysértés esetén teheti meg.