„Klubrádió
A lényeg

Vidnyánszky szerint lejárató hadjárat áldozata

22/11/2022 10:11

| Szerző: Klubrádió

"Előre kitalált, jól felépített koreo­gráfiát" lát a hallgatók tiltakozásában a Nemzeti Színház igazgatója.

Hiába idézték pontosan, Vidnyánszky Attila szerint kiszakították a Belvárosi Polgári Szalonban elhangzott mondatait a kontextusból – írja a 444.

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem 86 hallgatója nyílt levélben tiltakozott a Nemzeti Színház igazgatója, az egyetemet vezető kuratórium elnökének a diákok manipulációjáról szóló szavai ellen, aki szerint "a hisztéria amiatt volt, mert a liberálisok egyik utolsó bázisát foglalták el", majd leszögezte, "akik innen kikerülnek, másik hangnemet és másik gerincet fognak képviselni".

Vidnyánszky úgy reagált erre a Magyar Nemzetnek, simán el tudja képzelni, hogy "előre kitalált, jól felépített koreo­gráfia" mentén támadják. A lap "a baloldal megmondóembereinek egész pályás letámadásáról" ír, konkrétan a DK-s Vágó Istvánt és Janisch Attila filmrendezőt idézve.

"Jó úton járunk egy szabad légkörű egyetem kialakításában és fejlesztésében, ahol minden egyetemi polgár szorongás nélkül formálhat véleményt. Ez minden bizonnyal sokakat irritál" – mondta Vidnyánszky, aki beszélt arról is, hogy egy évtizede "lejárató hadjárat" folyik ellene, ennek látjuk most újabb fejezetét.

Azt mondta: ő sem viseli könnyen ezt a támadássorozatot, de ha valamifajta változást el akarnak érni, akkor bizony vállalniuk kell ezeket a helyzeteket. "Lehet, hogy kevésbé vagyunk hangosak vagy szervezettek, mint az ellenoldal, de mi vagyunk többen: mi vagyunk a csendes többség."