„Klubrádió
A lényeg

Városi cipőben és szövetnadrágban ment túrázni a Börzsönybe egy nő, félholtan hozták le a hegyimentők

6/02/2023 09:45

| Szerző: Klubrádió

Vasárnap este egy bajba jutott túrázót mentettek ki a bajból a tűzoltók a Börzsönyben, Perőcsény közelében, a Szabó-köveknél. A katasztrófavédelem közleménye szerint a kiránduló annyira átfázott, hogy nem tudott továbbmenni. Így az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület önkéntesei mentek el érte, és lesegítették a hegyről, majd átadták a mentőknek.

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat beszámolója szerint egy fiatal párról volt szó, akik Csóványosról Nagy-hideg-hegy felé tartottak késő délután. A Szabó-kövek környékén azonban megálltak, mert a nő nem tudott továbbmenni.

Bemutatták a mentődolgozók új munkaruháit
 
Illusztráció. MTI Fotó: Mónus Márton
 
 

A városi cipője és könnyű szövetnadrágja addigra teljesen átázott, fájdalmai voltak, és nagyon fázott.

Mire a hegyimentők megtalálták őket, a 23 éves nő már nem érezte a lábait, a nadrágja egyes részei már keményre fagytak, és alig bírt lábra állni.A helyszíni ellátás után a hegyimentőink gyalog próbálták támogatni a nőt a terepjáróig. Az Égés-tetőig ez sikerült is, onnan pedig kötélbiztosítással és hordággyal vitték le a közelben várakozó terepjáróig, majd a Cseresznyefa parkolónál várakozó mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a váci kórházba szállították további ellátásra. (A 444 nyomán)